Haandbryggeriet Dark Force

Litt lenge siden jeg var på forumet.

Dark Force:
OG 1.096
FG 1.012
plato: 22,93

Bryggverk Rolec 92% efficiency
Malt bill:
25,8% pilsnermalt
24,1% hvete
13,7% munich
13,7% crystal
10,4 Carafa spesial 1, og 3 (fordelt 50/50)

intermediate rest 63 c for 25 min
Sacchrification rest 72 c 30 min
mash out 76 c, 5 min
Sparge 78 c 0, min

Hops: (pellets) for 4000l, tilpass etter behov
Bitter ekstrakt: 60 min 1,5 kg ibu 28,1
cluster 15 m, 4 kg ibu 6,7
cluster 0 min 10 kg ibu 0

Yeast: wlp 351, evt kan du bruke wlp 400.
:)
 
men jeg får ikke helt tallene til å stemme
kommer bare til 25,8+24,1+13,7*2+10,4 = 87,7%
er resten palemalt
 
Deler du Blåbic-oppskriften også? :D

Blåbic

18hl batch:

Lagermalt 300 kg
Munich 75 kg
Rugmalt 75 kg
Crystal Dark (165EBC) 25kg

Pioneer 10.4% 1kg 60min 15.3 IBU
Styrian Goldings 4.1% 1kg 20min 3.8 IBU
Styrian Goldings 4.1% 1kg 0min 1.3IBU

Mäsktemp: 68C 60min

Primärjäsning med White Labs Anomolus vid 21C. Men det spelar av erfarenhet ingen roll vilken gjær du bruker.
Sedan är det tilsatt Belgian Sour Mix 1 från White Labs i ekfaten. 15 månader stämmer i alla fall.
 
Blåbic

18hl batch:

Lagermalt 300 kg
Munich 75 kg
Rugmalt 75 kg
Crystal Dark (165EBC) 25kg

Pioneer 10.4% 1kg 60min 15.3 IBU
Styrian Goldings 4.1% 1kg 20min 3.8 IBU
Styrian Goldings 4.1% 1kg 0min 1.3IBU

Mäsktemp: 68C 60min

Primärjäsning med White Labs Anomolus vid 21C. Men det spelar av erfarenhet ingen roll vilken gjær du bruker.
Sedan är det tilsatt Belgian Sour Mix 1 från White Labs i ekfaten. 15 månader stämmer i alla fall.
Hjertelig takk!
 
Litt lenge siden jeg var på forumet.

Dark Force:
OG 1.096
FG 1.012
plato: 22,93

Bryggverk Rolec 92% efficiency
Malt bill:
25,8% pilsnermalt
24,1% hvete
13,7% munich
13,7% crystal
10,4 Carafa spesial 1, og 3 (fordelt 50/50)

intermediate rest 63 c for 25 min
Sacchrification rest 72 c 30 min
mash out 76 c, 5 min
Sparge 78 c 0, min

Hops: (pellets) for 4000l, tilpass etter behov
Bitter ekstrakt: 60 min 1,5 kg ibu 28,1
cluster 15 m, 4 kg ibu 6,7
cluster 0 min 10 kg ibu 0

Yeast: wlp 351, evt kan du bruke wlp 400.
:)

men jeg får ikke helt tallene til å stemme
kommer bare til 25,8+24,1+13,7*2+10,4 = 87,7%
er resten palemalt
 
Tilbake
Topp