Nylig innhold av VidarL

  1. V

    Garage project - Death from above

    Hei.. Har du ein "smaks-rapport" på den du brygga? Vart det noko i nærheten??
  2. V

    Ægir Dag Sitrus Pale Ale

    Korleis vart denne kloninga? Brukte du Citra, og kor stor del flytta du til seinere i kokinga?
  3. V

    NM 09 ML3 - Bayer 1 - Tore Bjørgo (Asker)

    Oj? Den hadde ikkje eg sett... Hadde nok stått som eit spørsmålstegn ved kverna tenker eg... Ser % stemmer av 100%, men virker mest rett med 100 gram??? Nokon som fasit på denne??
  4. V

    NM 09 ML3 - Bayer 1 - Tore Bjørgo (Asker)

    Skal vel egentlig aldri endre på slike ting, men er det evt andre Humletyper enn Nordbauer som kan egne seg som bitterhumle til denne oppskriften :roedme:? Ved bestilling av denne humlen, fekk eg ved ein feiltakelse levert  Nothern Brewer i staden, og det blir vel ein heilt anna bitterhet om eg...
  5. V

    JK 98 JØ1 - Førjulsgleden - Leif Gundersen

    Ligger det noko "Alfasyre-skala" på dette brygget her på forumet noko plass?? Eller er det nokon som kan hjelpe meg litt i gang med denne??  :jaha:
  6. V

    Brygger nå! Trenger hjelp!

    Takk for svar.. tru meg, testes skal det...  :skitbra:
  7. V

    Brygger nå! Trenger hjelp!

    Er det håp for denne kveldens brygging om eg koker ein time på to første humler, eller er det like godt (dumt) og la det bli med 30 minutt koking??
  8. V

    Brygger nå! Trenger hjelp!

    Og DER gjorde eg feil....  :noway: Tok humle for 30 minutt i ved start koking... Ja en lærer på den harde måten...  blir trolig meget bittert øl om eg no koker to første humlene i 60 minutt???
  9. V

    Brygger nå! Trenger hjelp!

    Ser i oppskriften på Andrimnes pilsner at det står 30 min på "neste" humle, etter  FWH. Vil det sei, at en hiver i første humle før oppkoking, og så neste ved koking, som då skal kokes 30 minutt? Altså ingen koking 60 minutt?? Eller skal det uansett kokes 60 minutt, der en tar andre humle oppi...
  10. V

    Tips til type Humle i pilsner

    Er i gang med brygging av Andrimne Pilsner, ein lager som har kun Saaz-humle  i oppskriften... Så når alt skal veies opp så ser eg at eg ikkje har nok Saaz-humle, og då er spørsmålet om nokon har tips til kva type humle som kan passe som erstatning, og om eg då bør bytte bitter, smaks eller...
  11. V

    infeksjon i øl?

    Til info smakte ølet innertier ja...  Gjærslam er fæle greier.... Ølet var det ikkje....  :ilike:
  12. V

    infeksjon i øl?

    Takker for svar... Får vel "ta ansvar" og teste om det smaker bra etter uttømming av eit par glass.... Er ølet som det skal vera så har eg mange gode venner å dele med, blir eg sjuk har eg andre eg kan dele med...  >:D
  13. V

    infeksjon i øl?

    Har no tappa fra to urørte fat og opp i 5-6  beger... Ser det blir litt gjærslam i første begeret, men det var ikkje rare mengden. Er det gjærslammet nok til å bli dårlig??? Smakinga no etter tapping  må eg ta seinere i kveld  ;) Ps; Fant ingen rotter i karet nei  :hadet:
  14. V

    infeksjon i øl?

    Så dette trenger ikkje vera noko tegn på infeksjon? Kan øl bli infisert uten at dette merkes på smaken, og korleis vil det evt slå ut dersom en drikker det?? ( Fekk ein smule panikk ei stund kan en trygt sei... Føler me har vore flinke på desinfeksjon under heile prosessen så forstod ikkje...
  15. V

    infeksjon i øl?

    :fyflate: Smakte såvidt på mine siste to brygg denne helga, egentlig mest for å teste co-mengden i ølet. Dette er ein tjekkisk pils og ein bayer.. Desse har vore lagra på Corneliusfat i 3-4 veker. Første smak på bayern var totalt elendig, heftig bitter med gjær om humlesmak.. etter og ha tømt ut...
Tilbake
Topp