:fyflate: Smakte såvidt på mine siste to brygg denne helga, egentlig mest for å teste co-mengden i ølet. Dette er ein tjekkisk pils og ein bayer.. Desse har vore lagra på Corneliusfat i 3-4 veker. Første smak på bayern var totalt elendig, heftig bitter med gjær om humlesmak.. etter og ha tømt ut eit glass så vart smaken totalt annerledes, med passe maltsmak og nydelig humlearoma. Smakte så litt på pilsen som hadde samme"drittsmak" som bayeren først hadde... Gjorde som sist og tømte ut resten av glasset. Natta etter våkna eg imidlertid av sviende uro i magen og alt annet god følelse etter smakinga... panikk no då eg lurer på om to satser går i vasken her... Kan dette vera tegn på infeksjon i ølet? Korleis kan eg evt finne dette ut før eg heller det i vasken.. Skummelt med meir smaking for å finne det ut ppkast: Eller har eg bare fått i meg gjærrester som har vore nederst i fatet?
Andre som har lignende erfaring eller tips?
OG på begge var 1052. Fg 1012 -1014
Andre som har lignende erfaring eller tips?
OG på begge var 1052. Fg 1012 -1014