Har et tips... Bruker du 100% effekt eller mer (om mulig), så er det ofte slik at ting brenner seg fort på bånn.
Det er som om kjerringa lager risgrøt eller annen god melkerett - kjører komfyren på max, og ikke rører godt nok i bånn. Da brenner ting seg fort.
Sett den på 75-80% effekt, så tar...
Kan ikke snakke for Speidel - det har jeg til gode å prøve. Har en kollega som driver med det. Han skryter'n opp i været.
Men - det er jo tross alt ganske god prisforskjell skal man satse på Speidel 50lt v.s. BeerBrew 60 (egentlig 54lt)... ;-)
Jeg, for min del, føler dette er et ganske greit...
Nope... Brukte aldri filteret. Hvor setter man på denne?
Men sirkulasjonspumpa gikk som bare rakkern. Satte på max inntak, og den sirkulerer veldig godt. Noen ganger kan det tette seg, men da bare skrur jeg krana av/på etpar ganger, så er den åpen igjen.
Kjøpte samtidig silkar, og dette...
Jaja... :-)
Hehe, det ène var f.eks ikke et ekspempel...
Gutta hadde flaska masse flasker her for en stund siden, og korket masse, men det var så mye øl, og så mange flasker, så vi gikk tomme for 26mm.
Gutta fant en pose med 29mm mens jeg var oppe å brygga litt øl og desinfiserte litt flasker...
Morn folkens...:
Jeg retter denne til operatørene spesifikt:
Bør vi ikke ha en tråd som er flaskespesifikt ?
Det er sikkert ikke bare meg som har slike sp.mål om forskjellige type flasker, korker (kompatibilitet), osv ..... ?
Jeg mener det bør opprettes en tråd for flaske-spesifikke...
. Jeg tror jeg får bestille ett stk. - er lei av å tappe på dunker, rengjøre gryta, helle oppi og starte oppkok. Tar endel tid denne prosessen.
Så kan jeg se hva jeg og gutta klarer å forholde oss til... Må nok skylle og heve littegranne uansett i jevne mellomrom, sammen med røring.
Jeg har...
Ja, endelig. Fixa ferdig uten lekkasjer. :-) Jippi! Det blir enklere å starte kjøling , tidligere har vi bare brukt klemringer og skrudd til hardt, enkelte ganger med noen små lekkasjer.
Torgea; nå skal jeg montere på norena-hageslange tilkopling på kjølern.
Har kjøpt til blodpris på den lokale forretningen oppi bøgda her oppe, gadd ikke å ta buss/tog ned til Biltema Strømmen, eller vente til bilen ble ledig (kona kommer fra jobb kl. 17 ..., ).
Setter meg uti sola og skal skru...
Jeg har vel prøvd èn oppskrift 2 ganger, like mengder og alt slikt, men jeg ente med å bomme totalt på skyllemengder.
1.gang; 40lt meskevann til 15.3kg malt, og totalt skyllevann på 43lt, og fylte til randen og likevel hadde jeg 4lt til overs.
2.gang; 45lt meskevann til 15.3kg malt, og totalt...
... men - hvor mye skyllevann skal en bruke? Nå har jeg lest ørten formler og tips og triks, og alt er forskjellig - men ingenting om en BB60.
Vi har aldri kommet opp i maks utbytte, og halvveis av bryggene fra oppskrifter har vi kommer over nivå på planlagt OG, og alkoprosen fordi vi har lært...
http://www.olbrygging.no/products/silkar-til-beer-brew-60
Noen her som har/har prøvd denne?
Noe som kan anbefales?
Jeg er litt lei av å måtte fullstendig rengjøre innside og alt- det bruker så mye ekstra tid.
Vil en få samme effektivitet og samtidig spare rengjøringstid?
- sist gang brukte...
Hm... ja, men åssen vet jeg om den er utgjæret? Jeg har bare fått gode tips til å la ting gjære i 3uker, og flaskeklar, og det har som regel fungert
veldig greit med ca 5gr/sukker pr liter. Har det noe med FG å gjøre, eller, er det bare noe man tar på feelingen?
- forresten - hva er en...
Hm, har ikke anskaffet pumpe. Det er litt større kostnader for en nesten-skilt kar. Vil prøve å spare mest mulig i tilfelle ... (!).
Så - da går jeg for en grundig desinfisering og en god rørepinne! :-) Da skal jeg og gutta utfordre skjebnen.
Finn, jeg er ikke den profesjonelle typen enda, høster ikke gjær enda. For meg må jeg bli litt bedre med vannbalansen.
Jeg kjørte en Trippel fra en eller annen oppskrift og fikk en SG på 1090 ved ca 20gr. Hadde mye meskevann (opp til 45lt merket) og 15kg pilsner malt, og 360gr aromamalt. Fikk...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.