Tautra og juleølkonkurransen 2024

Espen Breivik

Fylkesstyre
Som nevnt i nyhetsbrevet følger vi opp tradisjonen i trøndelag med Tautra-helg, foredrag og publikumsfavoritt.

Sett av helgen og lørdag 09. November 2024 allerede i dag og/eller tenk på hva du vil sende inn i flaskekonkurransen!

Det vil komme oppdateringer her og på mail når vi har spikret foredragsholder og når påmeldingene åpner.
 
Da har fått lagt brikkene på plass og sendt ut følgende nyhetsbrev:

Er du klar for høstens vakreste arrangement i Trøndelag? Dette blir en helg med mye god mat, drikke og faglig påfyll - sett av helga og lørdag 9. november!

Program

Fredag 8. november

Ingen program, men mange vil være på plass og man har mulighet til å slå av en prat og ei skrøne eller to.

Lørdag 9. november

  • 13:00 - Foredrag med Tyson fra Bonsak
  • 16:00 - Frivillig omvisning på bryggeriet?
  • 17:00 - Middag
  • 19:00 - Kåring av vinnere Juleølkonkurransen
  • 20:00 - Publikumsfavoritt
  • 23:00 - Kåring av PF
Meld deg på via Hoopla her: https://norbrygg.hoopla.no/event/tautra-2024

Overnatting på Klostergården Tautra

Merk at eventuell overnatting bestilles i tillegg av hver enkelt på https://klostergardentautra.no/nb/sov-hos-oss/

Foredrag

Tyson fra Bonsak Malt kommer og snakker om maltingprosessen, tolking av maltskjema og hvordan man best kan smake på forskjellige maltsorter før man bruker dem i bryggeprosessen!
Vi spiser en deilig middag som blir tilberedt spesielt for anledningen med tilhørende ølmeny. I tillegg kårer vi vinnere på juleølkonkurransen.

Juleølkonkurransen 2024

Flaskekonkurransen er åpen for påmelding her på https://konkurranse.norbrygg.no/juleol-2024/register_beer innen 18. oktober med følgende kategorier:

  • Klassisk Norsk Juleøl (klassene 3E og 3F)
  • Juleøl uten tilsetninger (alle klasser bortsett fra 3E og 3F og 13-klassene)
  • Juleløl med tilsetninger (klasse 13 med valgfri baseklasse)

Premier

  1. Plass alle kategorier - Gavekort fra Brewshop 1.500,-
  2. Plass alle kategorier - Gavekort fra Brewshop 1.000,-
  3. Plass alle kategorier - Gavekort fra Brewshop 500,-
For mer informasjon om øltypene, se https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/

Publikumsfavoritt

Ta med deg øl til PF for en vennlig kappstrid om det beste brygget! Publikum vil smake og stemme fram sin vinner via applikasjonen Velsmakt, og vinner får et gavekort fra Brewshop på 1.000,- !

For å melde deg på PF, send mail til <anders@geekhouse.no>

Reise til Tautra

Vi oppfordrer til å dele info på forumet her https://forum.norbrygg.no/threads/tautra-og-juleolkonkurransen-2024.46608/ dersom du skal kjøre og har plass! Mange vil kjøre dit på fredag 6. november (og forhåpentligvis tilbake søndag).

Dersom du kommer med tog bestiller du kollektivtransport til Tautra via AtB fra Åsen stasjon - mer informasjon her - https://www.atb.no/reiseinformasjon/bestill-transport/frosta/#cat2300
 
Jeg trodde det var en egen klasse for Klassisk norsk juleøl dobbelbokk styrke, men det er det altså ikke
Lurte på om jeg skulle sende inn julebukken min på nesten 10%, men den må da altså inn under 3C?
 
Jeg trodde det var en egen klasse for Klassisk norsk juleøl dobbelbokk styrke, men det er det altså ikke
Lurte på om jeg skulle sende inn julebukken min på nesten 10%, men den må da altså inn under 3C?
Jeg var med i vurderingene da vi gjorde om disse definisjonene. Det ble i praksis vanskelig å ha en øltype som var definert kun ut fra Ringnes Julebokk, selv om vi også har fått en versjon fra Aass også. Det er allerede litt mer overlapp mellom øltypene i lager enn det som er lett for dommerne å forholde seg til, så jeg tror fortsatt det var en riktig avgjørelse å ikke ha enda en bokk som dommerne skal forholde seg til.
 
Jeg var med i vurderingene da vi gjorde om disse definisjonene. Det ble i praksis vanskelig å ha en øltype som var definert kun ut fra Ringnes Julebokk, selv om vi også har fått en versjon fra Aass også. Det er allerede litt mer overlapp mellom øltypene i lager enn det som er lett for dommerne å forholde seg til, så jeg tror fortsatt det var en riktig avgjørelse å ikke ha enda en bokk som dommerne skal forholde seg til.

men er det fortsatt en plass for den type øl i denne konkurransen? Og er da 3C rett klasse?
 
Jeg var med i vurderingene da vi gjorde om disse definisjonene. Det ble i praksis vanskelig å ha en øltype som var definert kun ut fra Ringnes Julebokk, selv om vi også har fått en versjon fra Aass også. Det er allerede litt mer overlapp mellom øltypene i lager enn det som er lett for dommerne å forholde seg til, så jeg tror fortsatt det var en riktig avgjørelse å ikke ha enda en bokk som dommerne skal forholde seg til.
I BJCP kan doppelbock ha mellom 7% og 10% abv.
Ble det diskutert å utvide alkoholgrensen i den norske definisjonen?
 
men er det fortsatt en plass for den type øl i denne konkurransen? Og er da 3C rett klasse?
Når man dømmer vet man ikke faktisk ABV, så da må man som dommer forholde seg til typedefinisjonens beskrivelse og egen vurdering. 3C tillater varmende alkohol og vinøst preg, så da har man i praksis litt slingringsmonn. Men det kan bli trekk dersom det blir dominerende og ubalansert
 
Tilbake
Topp