Forslag til humlekombinasjoner

Skal teste karboneringa på en Perle | Mittelfrüh pils i dag
Smakstestene tidligere sier at den blir bra
Ellers er kanskje Tettnanger favoritten min i pils, alene eller sammen med Saaz
 
Denne tråden kan vel lånes til litt innspill.

Jeg har noe humle i retning pils liggende.
Type Saaz, Hallertau Mittelfrüh, Perle, Tettnang.
Er det noen som har forslag til hva som kan brukes i sammen for å lage noe pils eller lager lignende?
Det vanligste er å bruke humlen med høyest alfa som bitterhumle – og en edelhumle som smak/aroma. Det varierer litt mellom årgangene, men tipper at Perle er den bitreste (høyeste alfa) av de du har liggende. Ellers må jeg si at pils og lyse øl ofte blir ekstra vellykket som SMASH. Altså at du kun bruker én malttype og én humletype. Man må da bruke endel (f.eks.) Saaz som bitterhumle siden edelhumler er lav-alfa, men det kan være verdt det.
 
Det vanligste er å bruke humlen med høyest alfa som bitterhumle – og en edelhumle som smak/aroma. Det varierer litt mellom årgangene, men tipper at Perle er den bitreste (høyeste alfa) av de du har liggende. Ellers må jeg si at pils og lyse øl ofte blir ekstra vellykket som SMASH. Altså at du kun bruker én malttype og én humletype. Man må da bruke endel Saaz som bitterhumle, men det kan være verdt det.
Vil bare legge til at disse humlene alle er flotte, klassiske humler å bruke i pils. Skulle jeg valgt fire humler til pils, ville det blitt nettopp disse.
 
Ja. Jeg vil si at den svarer til forventningene, hvilket også innebærer at den faktisk tåler å brukes aleine - i alle fall til tørrhumling. Men jeg ville vel ikke brukt den i en golden ale.

Kinn brygga et påskeøl jeg likte godt. De brukte ei engelsk humle som heter Jester. Den hadde jeg helt klart brukt i en golden ale om jeg fikk tak i den.
Litt nekroposting her, men jeg pakket opp Jester tidligere i uken, så vi har den i nettbutikken den virker spennende!
 
Litt nekroposting her, men jeg pakket opp Jester tidligere i uken, så vi har den i nettbutikken den virker spennende!
Den har vært å finne flere steder, så jeg har fått prøvd den.

Det var egentlig litt skuffende. God, men har ganske lav intensitet i smak og aroma.
 
Årh, så kjedelig hadde gledet meg til å teste. Jaja, må prøves likevel
Det er mulig den hører til de humlene - som f.eks. Amarillo - som henter mye av smak og aroma fra veldig flyktige oljer, og som derfor gir deg lite om du bruker dem på den varme sida. Mao. gir de mest når du tørrhumler med dem.

Dette er bare gjetning, men det virker kanskje ikke helt urimelig. Det kan forklare hvorfor jeg fikk et nokså bleikt inntrykk av den.

Du kjenner sikkert til dette, men her er nå likevel litt stoff om det: https://beersmith.com/blog/2021/11/05/hop-aroma-oil-survivability-in-beer-brewing/
 
Sist redigert:
Det er mulig den hører til de humlene - som f.eks. Amarillo - som henter mye av smak og aroma fra veldig flyktige oljer, og som derfor gir deg lite om du bruker dem på den varme sida. Mao. gir de mest når du tørrhumler med dem.

Dette er bare gjetning, men det virker kanskje ikke helt urimelig. Det kan forklare hvorfor jeg fikk et nokså bleikt inntrykk av den.
Ja, jeg må prøve den tørr:)
Huff, den listen over ting å brygge begynner å bli farlig lang! Den vokser så mye fortere enn jeg har mulighet til å brygge!
 
Ja, jeg må prøve den tørr:)
Huff, den listen over ting å brygge begynner å bli farlig lang! Den vokser så mye fortere enn jeg har mulighet til å brygge!
Løsningen er å bli pensjonist;).

Har du forresten sett det jeg lenka til over? Du svarte såpass kjapt. Regner som sagt med at det er kjent stoff, men hvis ikke er det kjekt å ha sett litt på.
 
Løsningen er å bli pensjonist;).

Har du forresten sett det jeg lenka til over? Du svarte såpass kjapt. Regner som sagt med at det er kjent stoff, men hvis ikke er det kjekt å ha sett litt på.
Tja, har vel gode tredve år igjen før den tid. Kan ikke vente så lenge med bryggingen:beercheers:

Ja, har sett litt på lenken :)
Driver og koser meg med "for the love of hops", satser på å plukke med meg noe kunnskap der også :)
 
Tja, har vel gode tredve år igjen før den tid. Kan ikke vente så lenge med bryggingen:beercheers:

Ja, har sett litt på lenken :)
Driver og koser meg med "for the love of hops", satser på å plukke med meg noe kunnskap der også :)
Ser ut som om du forbereder deg på pensjonisttilværelsen på en forbilledlig måte:)!

Den boka der er jo en bibel på området - og takk for en påminnelse; trur jeg trenger å lese den om igjen, ser jeg:). At den er skrevet av en jounalist, gjør den ikke dårligere, heller.

Samtidig har det jo skjedd mye sida 2012, da den kom ut, både når det gjelder utvikling av nye humletyper og forskning - og ikke minst av nye produkter. En nyere bibel-versjon er The New IPA - a Scientific Guide to Hop Aroma and Flavor av Scott Janish (med forord av Stan Hieronymus:)!) Og går du til hjemmesida hans, er det utrolig mye godt humlestoff å finne.

Det er jo fryktelig mye humlestoff i form av både artikler og podcaster/videoer å finne på nettet. Men det meste handler dessverre om humler og humleteknikker for å lage sånt øl som er tenkt som erstatning for fruktjuice. Jeg venter på Den Store Boka om Pilshumler:)!
 
Ser ut som om du forbereder deg på pensjonisttilværelsen på en forbilledlig måte:)!

Den boka der er jo en bibel på området - og takk for en påminnelse; trur jeg trenger å lese den om igjen, ser jeg:). At den er skrevet av en jounalist, gjør den ikke dårligere, heller.

Samtidig har det jo skjedd mye sida 2012, da den kom ut, både når det gjelder utvikling av nye humletyper og forskning - og ikke minst av nye produkter. En nyere bibel-versjon er The New IPA - a Scientific Guide to Hop Aroma and Flavor av Scott Janish (med forord av Stan Hieronymus:)!) Og går du til hjemmesida hans, er det utrolig mye godt humlestoff å finne.

Det er jo fryktelig mye humlestoff i form av både artikler og podcaster/videoer å finne på nettet. Men det meste handler dessverre om humler og humleteknikker for å lage sånt øl som er tenkt som erstatning for fruktjuice. Jeg venter på Den Store Boka om Pilshumler:)!
Oi, det var en fin hjemmeside! Tror dachsen må få vite at jeg ønsker meg den boken til jul! Hun er ganske grei på julegaver:D tusen takk for godt tips!

Jeg må innrømme at jeg er veldig glad i fruktjuice-humler. Men må ha litt annet også, passer ikke så godt med fruktjuice i de mørke, sterke ølene mine.

Ja, må jo forberede meg, må bare først finne ut hva jeg vil bli når jeg blir stor...
 
Oi, det var en fin hjemmeside! Tror dachsen må få vite at jeg ønsker meg den boken til jul! Hun er ganske grei på julegaver:D tusen takk for godt tips!

Jeg må innrømme at jeg er veldig glad i fruktjuice-humler. Men må ha litt annet også, passer ikke så godt med fruktjuice i de mørke, sterke ølene mine.

Ja, må jo forberede meg, må bare først finne ut hva jeg vil bli når jeg blir stor...
Dette forumet er det beste stedet for gode tips! Så tips alle som kommer innom Vestbrygg om det;).

Jeg brygger jo også sånne paraplydrink-øl. Skal ikke gjøre meg bedre enn jeg er. Men det er ikke jeg som drikker det meste av det:).
 
Dette forumet er det beste stedet for gode tips! Så tips alle som kommer innom Vestbrygg om det;).

Jeg brygger jo også sånne paraplydrink-øl. Skal ikke gjøre meg bedre enn jeg er. Men det er ikke jeg som drikker det meste av det:).
Ja, jeg prøver å verve folk til norbrygg, forteller kundene hvor mye genial kunnskap det finnes her på forumet:D

Bare "tråden for dumme spørsmål" er verdt medlemskapet alene!
 
Tilbake
Topp