Lille Lørdag Haandbryggeriet spørsmål om humleprofil

Hva menes når det står dag 5 og dag 7 under humleprofilen ?
Menes det fem dager og 7 dager ?
Kommer an på hvor lang gjæringstid som ligger inne. Har du 10 dager gjæringstid så skal den ene humla i på dag fem, og da ligge i fem dager. De tre andre skal da i på dag 7 og ligge i tre dager.
 
Kom på jeg skal til Horten i ett bryllup på lørdag så blir nok en dag forsinka den tørrhumla. Øl blir det okke som :D
 
‘Gamle’ oppskrifter opererer ofte med dag 5 til dag 7, dvs fra gjæringsstart.
Nye har oftest 3 til 5 dager kontakttid, dvs de siste dagene før gjærinsslutt.
 
Nja, er vel ikke no regel det
Mange moderne oppskrifter operer fortsatt også ofte med biotransformasjon på dag 2 f.eks
 
Ved biotransformasjon har du naturligvis rett. Ut over det, mener jeg min påstand står seg
 
Nja, er vel ikke no regel det
Mange moderne oppskrifter operer fortsatt også ofte med biotransformasjon på dag 2 f.eks

Det var helt nytt for meg, som så mye anna i denne hobbyn. Fant ett par videoer og tenkte se gjennom. Att dette kan påvirke smaken er jo inspirerende
 
Tilbake
Topp