North German altbier, Greg Hughes!

Jeg har brygget en batch av denne ale'n. Anbefalt gjærtype i oppskriften er Wyeast 1007 german ale. Denne hadde de ikke på Vestbrygg så jeg ble anbefalt Safale K97 tørrgjær isteden. I oppskriften er gjæringstemperaturen satt til 12 grader C. Temperaturspannet for gjæren safale K-97 er 15-20gr C men noen steder står det 12-26gr C. Jeg brukte to pakker à 11g. Nå har den gjæret siden onsdag kveld, OG 1050. I dag morges var gravitet 1040, samt at trykket i gjærings-låset var avtatt og boblingen stanset. Jeg har kjølen på 12 gr C. Jeg ønsker å unngå uønskede bismaker. Hva anbefaler dere meg til å gjøre? Når jeg sjekket gravitet i dag så smakte ølen veldig rent med gode malt og humle toner og selvfølgelig noe (rene) gjærsmaker.
* Vente og se?
* Øke temperaturen noe, opp mot ca 15 gr C
* annet?

Takknemlig for innspill/ Micke
 
Jeg har brygget en batch av denne ale'n. Anbefalt gjærtype i oppskriften er Wyeast 1007 german ale. Denne hadde de ikke på Vestbrygg så jeg ble anbefalt Safale K97 tørrgjær isteden. I oppskriften er gjæringstemperaturen satt til 12 grader C. Temperaturspannet for gjæren safale K-97 er 15-20gr C men noen steder står det 12-26gr C. Jeg brukte to pakker à 11g. Nå har den gjæret siden onsdag kveld, OG 1050. I dag morges var gravitet 1040, samt at trykket i gjærings-låset var avtatt og boblingen stanset. Jeg har kjølen på 12 gr C. Jeg ønsker å unngå uønskede bismaker. Hva anbefaler dere meg til å gjøre? Når jeg sjekket gravitet i dag så smakte ølen veldig rent med gode malt og humle toner og selvfølgelig noe (rene) gjærsmaker.
* Vente og se?
* Øke temperaturen noe, opp mot ca 15 gr C
* annet?

Takknemlig for innspill/ Micke
Øk temperaturen. Jeg synes 12 grader høres veldig lavt ut. Og Fermentis sier 18-26 grader, så jeg ville satt den opp til 18 grader.

Forvirrende med ulik info ute. Men 18 grader er uansett innafor, så det skulle være trygt.
 
Sist redigert:
Forvirrende med ulik info ute. Men 18 grader er uansett innafor, så det skulle være trygt.
Trygt er det, men jeg spår rimelig mye estere. Jeg brukte K-97 i vår. Startet på 15° steg til 17° til et par poeng før FG. Hevet til 18°. Det gav en del estere.

Synes 18° virker høyt, jeg hadde startet på 15° for å se om det får i gang gjæring.
 
Trygt er det, men jeg spår rimelig mye estere. Jeg brukte K-97 i vår. Startet på 15° steg til 17° til et par poeng før FG. Hevet til 18°. Det gav en del estere.

Synes 18° virker høyt, jeg hadde startet på 15° for å se om det får i gang gjæring.
Da ville jeg fulgt rådet ditt, ja. Jeg har ikke brukt denne gjæren; jeg bare sjekka informasjonen til Fermentis. Men det virker unektelig litt underlig at idealområdet skal strekke seg helt opp til 26 grader.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp