1. Sp vedr. Pale ale malt 2. Sp vedr. aroma fra humle

Bjorn

 
1) Har nå endelig ferie og har tenkt til å brygge noen pale ale's og IPA i ferien.
Nettsiden jeg bestiller malt fra har Weyermann pale ale malt(5,5-7,5) til SEK 329,- http://shop.humle.se/malt/basmalt/pale-ale-malt-weyermann/ og
maris otter pale ale malt (farge 4,5-5,5)til SEK 479,-. http://shop.humle.se/malt/basmalt/maris-otter-pale-ale-malt-thomas-fawcett/
Hva er den store forskjellen rent bortsett fra farge ? Er maris otter sin verdt prisen ift Weyermann ?

2) Jeg har prøvd meg på en pale ale tidligere. Bitterheten kom tydelig frem, men aroma av humlen var nesten fraværende. Jeg brukte humle i henhold til oppskrift. Jeg brukte blomst og ikke pellets. Er oppskriftene som blir brukt likt om man bruker pellets eller blomst ? Hvorfor "forsvinner" humlesmaken ?

Kan jeg "redde" øl'en med å kjøpe en blichmann hop rocket og bruke den som randall ( http://www.blichmannengineering.com/HopRocket/HopRocket.html )  ? Er det noen som har erfaring med den ?
 
Hei.
1. Marris Otter har vel bittelitt ulik EBC samt at den vel regnes som litt "bedre" siden den er håndsnudd under varmeprosessen


2. Når det kommer til aromahumle og smakshumle kan du jo nesten aldri bruke for mye. Er det litt preferansemessig for mye når du tester den første gang vil jo dette avta ved litt lagring. Vi snakket en del med bryggeren John ved Schouskjellern i Oslo og når det kommer til humle så sier han; when in doubt just double it.

Ja til mer humle!
 
Takk for svar.
Jeg har en ipa som jeg tørrhumlet igår også. Der skulle jeg bruke ca. 25 g etter omregning, men brukte 50 g og får håpe det blir bedre  :skitbra:
 
Maris Otter er ein byggsort. Dei ulike fargane kjem av tørkingen. Det er mogeleg Maris Otter ofte blir tørka litt hardare enn kontinentale palemaltsortar?
 
Tilbake
Topp