Pale Malt i lagerøl?

Hvorfor bruker vi alltid pils/lagermalt i lagerøl og pale malt i ale?  Skal brygge juleøl snart, og vi har hittil alltid brukt en lagergjær.  Denne gangen er det WLP838 Southern German Lager.  Det skal være en "noenlunde normal norsk juleøl", på ca 5,5 % og med fokus på malt og ikke humle.  Så tenker jeg at en blanding av Maris Otter palemalt (nøtteaktig smak?) rug (krydder) aroma og kaffemalt virkes sånn passe "julete".  Men altså.... Er det noen som helst grunn til at palemalt og lagerøl ikke skulle gå an???
 
Trygve skrev:
Hvorfor bruker vi alltid pils/lagermalt i lagerøl og pale malt i ale?  Skal brygge juleøl snart, og vi har hittil alltid brukt en lagergjær.  Denne gangen er det WLP838 Southern German Lager.  Det skal være en "noenlunde normal norsk juleøl", på ca 5,5 % og med fokus på malt og ikke humle.  Så tenker jeg at en blanding av Maris Otter palemalt (nøtteaktig smak?) rug (krydder) aroma og kaffemalt virkes sånn passe "julete".  Men altså.... Er det noen som helst grunn til at palemalt og lagerøl ikke skulle gå an???

Kan ikke se noe problem med det. Det er blitt bra resultat de gangene jeg har byttet om på basismalten.
 
Tilbake
Topp