Har lagt ved et bilde, ser dette normalt ut 2 dager før flasking?
Tok en hydrometer måling i påvente av flasking, den har gått fra 1,013 til 1,011 fra fredag til søndag, så den er tydeligvis ikke ferdig med å gjære enda. Flasking skal i utgangspunktet være på tirsdag.
Men smaken er jo ikke god for tida. Det smaker rett og slett litt surt (en slags blanding av sitron/eddik følelse) og beskt/bittert. GJær smaken er også kraftig.Dette er forøvrig en bavaria weissbier kit. Jeg kan ha drite meg ut ift renslighet, jeg var usikker og lot blant annet vindu stå åpent samtidig som dunken var uten lokk. Det var ikke lenge, men lenge nok til at noe villgjær kan ha kommet inn.
Spørsmålet er egentlig, ser det infisert ut? Er det vits å flaske en weissbier hvis du ikke liker smaken/rynker på nesa ved prøvesmakingen? Dersom brygget fortsetter å gjære ut , vil det gi en indikajon på infeksjon?
Tok en hydrometer måling i påvente av flasking, den har gått fra 1,013 til 1,011 fra fredag til søndag, så den er tydeligvis ikke ferdig med å gjære enda. Flasking skal i utgangspunktet være på tirsdag.
Men smaken er jo ikke god for tida. Det smaker rett og slett litt surt (en slags blanding av sitron/eddik følelse) og beskt/bittert. GJær smaken er også kraftig.Dette er forøvrig en bavaria weissbier kit. Jeg kan ha drite meg ut ift renslighet, jeg var usikker og lot blant annet vindu stå åpent samtidig som dunken var uten lokk. Det var ikke lenge, men lenge nok til at noe villgjær kan ha kommet inn.
Spørsmålet er egentlig, ser det infisert ut? Er det vits å flaske en weissbier hvis du ikke liker smaken/rynker på nesa ved prøvesmakingen? Dersom brygget fortsetter å gjære ut , vil det gi en indikajon på infeksjon?