ADale
Norbrygg-medlem
1. Brygget en Apollo IPA beregnet for 20 liter i gjæringskaret. Jeg oppskalerte den slik at det ble 25 liter i gjæringsfatet. Har dette store konsekvenser utover at OG blir mindre (og dermed alkoholprosenten). Er smaken noenlunde den samme? Skulle opprinnelig være 6,6%, vill få over 5%, som holder for meg.
2. Den skal gjæres på 20 grader, og etter stormgjæringen er ferdig (snart), så skal den tørrhumles i 7 dager. Er det da like viktig å holde 20 grader (i disse dager er det varmt og jeg må bytte isbøtte 2 ganger om dagen), eller kan jeg la den vandre opp til romtemperaturen på badet (blir for 25 grader der nå).
3. Da jeg tilsatte humle ved hopstand, stod det 100g Apollo i 20 min på 80 grader. Jeg rørte Whirlpool med spaden i 15 minutter og startet overføring til gjøringstanken. Han jeg kopierte oppskriften i GF fra, kombinerte disse 20 minutter med overføring til gjæringskaret. Er det ok å gjøre det slik med bare en whirl, eller bær det whirles i 20 minutter før overføring?
2. Den skal gjæres på 20 grader, og etter stormgjæringen er ferdig (snart), så skal den tørrhumles i 7 dager. Er det da like viktig å holde 20 grader (i disse dager er det varmt og jeg må bytte isbøtte 2 ganger om dagen), eller kan jeg la den vandre opp til romtemperaturen på badet (blir for 25 grader der nå).
3. Da jeg tilsatte humle ved hopstand, stod det 100g Apollo i 20 min på 80 grader. Jeg rørte Whirlpool med spaden i 15 minutter og startet overføring til gjøringstanken. Han jeg kopierte oppskriften i GF fra, kombinerte disse 20 minutter med overføring til gjæringskaret. Er det ok å gjøre det slik med bare en whirl, eller bær det whirles i 20 minutter før overføring?