Er ikke det det samme?
Men tro om dette er "brewhouse efficency" som BeerSmith bruker eller om det er "vanlig" effektivitet som man kan regne ut f.eks. hos Brewer's Friend
Har nettopp brygget et American Brown Ale sett der meskeutbytte var basert på 75% (ref. http://www.bryggselv.no/users/binderiet_mystore_no/Image/Olsett_oppskrifter/Amerikansk_Brown_Ale.pdf)Meskeutbyttet er noe annet ja, jeg mente at de 85% som setta har som utgangspunkt er brygghuseffektivitet i BS. Altså at setta går ut fra en brygghuseffektivitet på 85%. Men jeg kan godt ha misforstått. Mitt "brygghus" ligger på 73%. Med sett vil jeg altså måtte gå ned på volum for å treffe OG.
Hvordan trekker man denne kaffien?Ja.
7 Fjell BØLL Coffee Stout
OG: 1072
FG: 1023
IBU: 55 (Noonan)
59,1 % Best pale malt, 6 EBC
9,1 % Best münchenermalt, 25 EBC
9,1 % Thomas Fawcett amber malt, 100 EBC
9,1 % Thomas Fawcett brown malt, 170 EBC
4,5 % Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
4,5 % Thomas Fawcett chocolate malt, 1175 EBC
4,5 % Thomas Fawcett roasted barley, 1400 EBC
Horizon, pellets, 60 min. til target IBU
1,5 g/l Fuggles, pellets, 15 min.
1,5 g/l Fuggles, pellets, whirlpool
California-gjær (US-05, WLP001 eller WY1056) per MrMalty
Mesk:
62 °C, 20 min.
70 °C, 20 min.
77 °C, 5 min.
Koking:
90 min.
Gjæring:
10-14 dager, 18-20 °C.
Kaffetilsetning:
Bergen Kaffebrenneri Carlos Espresso Debut. 0,14 dl sterk kaffe per liter øl. Kaffen ble trukket i vann på 90 °C i 5 minutter og tilsatt ølet før karbonering. 160 g kaffe per liter vann i blandingen.
Hahaha. Jeg har faktisk brygget en Nescafé-IPA. Den smakte bøffelsvette.
20+20 minutter, gjelder det all mesking, eller er det malttyper man bør meske i 60+10?Fordi det er nok.
Ja.
7 Fjell BØLL Coffee Stout
OG: 1072
FG: 1023
IBU: 55 (Noonan)
59,1 % Best pale malt, 6 EBC
9,1 % Best münchenermalt, 25 EBC
9,1 % Thomas Fawcett amber malt, 100 EBC
9,1 % Thomas Fawcett brown malt, 170 EBC
4,5 % Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
4,5 % Thomas Fawcett chocolate malt, 1175 EBC
4,5 % Thomas Fawcett roasted barley, 1400 EBC
Horizon, pellets, 60 min. til target IBU
1,5 g/l Fuggles, pellets, 15 min.
1,5 g/l Fuggles, pellets, whirlpool
California-gjær (US-05, WLP001 eller WY1056) per MrMalty
Mesk:
62 °C, 20 min.
70 °C, 20 min.
77 °C, 5 min.
Koking:
90 min.
Gjæring:
10-14 dager, 18-20 °C.
Kaffetilsetning:
Bergen Kaffebrenneri Carlos Espresso Debut. 0,14 dl sterk kaffe per liter øl. Kaffen ble trukket i vann på 90 °C i 5 minutter og tilsatt ølet før karbonering. 160 g kaffe per liter vann i blandingen.
Den er allerede delt: http://www.7fjellbryggeri.com/brewourmorgenstemningEr det denne kaffe stouten du vant gullmedalje med?
Hvis ikke kan du dele oppskriften på kaffestouten du vant med?