Hei!
Min aller første tråd og innlegg her på forumet. Relativ fersk brygger, har vel satt ca 10 batcher siste 2 årene. Jeg har veldig lyst til å prøve meg på 7Fjells juleøl. Dette ølet vant vår juleøltest i fjor, og har i år lyst til å stille med egen versjon av denne. Fant oppskriften på 7Fjells hjemmesider, men den må tilpasses egen batchstørrelse. Dette har jeg aldri gjort før. Lurte på om det var noen som kunne tenkt seg å kommentere/komme med innspill på om denne oppskriften ser fornuftig ut:
Batch size 10L
Boil size 15L
Mesk:
20 min 62 grader
20 min 68 grader
5 min 77 grader
2 kg Maris Otter Pale
250 g Munich Dark
125 g crystal 30L
125 g Crystal 45L
125 g Caramel/Crystal 120L
125 g Amber
40 g Carafa 1
60 min:
8g Horizon
15 min:
6 g Fuggles
4 g Cascade
0 min:
6 g Fuggles
4 g Cascade
Står at det skal koke 90 min, men første humle i ved 60.
Gjær: US-05
Usikker på om dette blir noe bra, føler det er litt lite humle, men det er vel fordi jeg har mindre vann enn vanlig.
En annen ting jeg gjerne trenger tips til er om jeg kan meske på en temp hele veien. Har ikke så fancy utstyr at jeg får justert temp såå bra. Klarer å holde en temp relativt greit, men aldri forsøkt å øke midtveis.
Hadde i utgangspunktet tenkt å bare lage en liten batch, men kan hende jeg skal oppjustere til 20 liter allikevel. Har jeg klart å overføre http://www.7fjellbryggeri.com/brewour7sorterchristmasale denne til en fungerende oppskrift i forhold til mengdene?
Noen som har noen tanker?
Min aller første tråd og innlegg her på forumet. Relativ fersk brygger, har vel satt ca 10 batcher siste 2 årene. Jeg har veldig lyst til å prøve meg på 7Fjells juleøl. Dette ølet vant vår juleøltest i fjor, og har i år lyst til å stille med egen versjon av denne. Fant oppskriften på 7Fjells hjemmesider, men den må tilpasses egen batchstørrelse. Dette har jeg aldri gjort før. Lurte på om det var noen som kunne tenkt seg å kommentere/komme med innspill på om denne oppskriften ser fornuftig ut:
Batch size 10L
Boil size 15L
Mesk:
20 min 62 grader
20 min 68 grader
5 min 77 grader
2 kg Maris Otter Pale
250 g Munich Dark
125 g crystal 30L
125 g Crystal 45L
125 g Caramel/Crystal 120L
125 g Amber
40 g Carafa 1
60 min:
8g Horizon
15 min:
6 g Fuggles
4 g Cascade
0 min:
6 g Fuggles
4 g Cascade
Står at det skal koke 90 min, men første humle i ved 60.
Gjær: US-05
Usikker på om dette blir noe bra, føler det er litt lite humle, men det er vel fordi jeg har mindre vann enn vanlig.
En annen ting jeg gjerne trenger tips til er om jeg kan meske på en temp hele veien. Har ikke så fancy utstyr at jeg får justert temp såå bra. Klarer å holde en temp relativt greit, men aldri forsøkt å øke midtveis.
Hadde i utgangspunktet tenkt å bare lage en liten batch, men kan hende jeg skal oppjustere til 20 liter allikevel. Har jeg klart å overføre http://www.7fjellbryggeri.com/brewour7sorterchristmasale denne til en fungerende oppskrift i forhold til mengdene?
Noen som har noen tanker?