Gjorde et forsøks øl hvor jeg gjæret på lav temperatur med 05. Gjæret på 13,5 grader i overkant av 2 uker, åpnet gjæringskarret og så at det ennå var en liten ansamling med gjærskum på toppen. Økte så temperaturen gradvis opp til 18,5 grader for å se om dette ville få resten av gjæren til å bunnfelle. Etter 3 dager var det noe endring, men fortsatt gjær på toppen. Tok så en smaksprøve og oppdaget at ølet smakte syrlig. Lurer på om det kan dreie seg om Acetaldehyd?
Hva skal jeg gjøre? la ølet stå noen dager til og øke temperaturen ytterligere? Flaske eller slå ut?
målt FG var nå på 1.008
Håper noen medbryggere har litt veiledning å komme med
Hva skal jeg gjøre? la ølet stå noen dager til og øke temperaturen ytterligere? Flaske eller slå ut?
målt FG var nå på 1.008
Håper noen medbryggere har litt veiledning å komme med