Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

Jepp! Mye lettere enn å ha den rett på karet.

Jeg har ikke dunka av det munnstykket mange ganger, men det har skjedd. Og jeg kan lett kjenne meg igjen i søl som resultat av oppmerksomhet, gjerne mot slutten av flaskinga :D er nok ikke utstyrets feil.
Nei, det må nok tilskrives brukerfeil.

Men jeg har minst to sånne fyllestaver. På den ene løsner tuten lett. Den bruker jeg ikke. På den andre sitter den godt. Sikker på at din ikke bare er en mandagsmodell?
 
Jeg har samme tappestav som deg, og har flaska noen tusen flasker helt opp med den uten at det har skjedd uhell. Jeg trur forøvrig helt fulle flasker er det viktigste tiltaket du kan gjøre.

Er cold crashing nødvendig? Jeg gjør det aldri. (Forøvrig: Hvis du gjør det, skal du helst gjøre det over et par dager, sånn at du senker temperaturen langsomt.)

Ellers er gjæren en uhyre effektiv oksygenjeger, så når vi flaskekarbonerer, skal det faktisk mye til å få gjort så mye skade. Den største trusselen mener jeg altså er oksygen i frirommet mellom øl og kork.

Jeg har riktignok laga meg et hjemmesnekra utstyr for "skjerma nedføring". Det er litt plunder, og krever CO2. Og jeg mistenker at det egentlig er litt overkill. Kan beskrive det hvis du er interessert.

Angående infeksjoner: Pass på å ikke bruke utblanda StarSan som har begynt å gråne. Den er ikke effektiv lenger. Jeg er nokså sikker på at jeg fikk en god del infeksjoner fordi jeg ikke hadde skjønt dette.
 
Jeg har riktignok laga meg et hjemmesnekra utstyr for "skjerma nedføring". Det er litt plunder, og krever CO2. Og jeg mistenker at det egentlig er litt overkill. Kan beskrive det hvis du er interessert.
Gjerne! :)

Angående infeksjoner: Pass på å ikke bruke utblanda StarSan som har begynt å gråne. Den er ikke effektiv lenger. Jeg er nokså sikker på at jeg fikk en god del infeksjoner fordi jeg ikke hadde skjønt dette.
Det er heldigvis lenge siden jeg sist hadde en infeksjon. På den tida pusla jeg også med surøl, brett osv, så har antageligvis ikke vært ryddig nok med å skille disse. Jeg brygga også ganske mye, mange små batcher, og det kan nok ha blitt en del kvantitet over kvalitet og slurv av det.


Jeg har samme tappestav som deg, og har flaska noen tusen flasker helt opp med den uten at det har skjedd uhell. Jeg trur forøvrig helt fulle flasker er det viktigste tiltaket du kan gjøre.
Du fyller de HELT fulle? Til korken får det til å renne over?
 
Tilbake
Topp