Hei alle sammen
Jeg er helt fersk. Har prøvd en (første gang) all-grain brygging med sett fra Brewolution (og på en brewster)
Settet var "Uncel sams American lager" Brygginga gikk fint. Vørteren lukta veldig godt og smakte bedre.
Målte FG (uten helt å satt meg så veldig inn i opplegget) og kom til att det var mellom 1046-48 skulle vært 52.
Veit ikke tempreaturen ved måling.. kunne vært noe over 20 grader. Malten smakte veldig søtt.. Så det kan være att jeg ikke fikk meska ut alt? eller bruker den å smake søtt (havregrøt med mere sukker enn du får lov til av mor..)?
Så kom vi til et punkt i gjæringa, etter 7 dager skulle det omstikkes til en ny gjærtank så skulle det være nye 7 dager.
Men vi skulle flaske en annen øl etter 5 kvelder... så da tok vi en tidlig omstikking... og helte ikke over gjæren i bunnen av stampen.. Så kom jeg på i natt att det var en under-gjær.. og kanskje skulle vært med?
Det var noe "gjær-aktig" på toppen som ble med. (men langt unna samme mengde) Mener gjæren var Saflager s-23
temperatur på rommet startet på ca 19 men falt etter et par dager under 16. (gjæren ploppet etter noen timer bare)
Gjærings temp i oppskrifta var 14-16.
Mvh.
Audun Tomas
Jeg er helt fersk. Har prøvd en (første gang) all-grain brygging med sett fra Brewolution (og på en brewster)
Settet var "Uncel sams American lager" Brygginga gikk fint. Vørteren lukta veldig godt og smakte bedre.
Målte FG (uten helt å satt meg så veldig inn i opplegget) og kom til att det var mellom 1046-48 skulle vært 52.
Veit ikke tempreaturen ved måling.. kunne vært noe over 20 grader. Malten smakte veldig søtt.. Så det kan være att jeg ikke fikk meska ut alt? eller bruker den å smake søtt (havregrøt med mere sukker enn du får lov til av mor..)?
Så kom vi til et punkt i gjæringa, etter 7 dager skulle det omstikkes til en ny gjærtank så skulle det være nye 7 dager.
Men vi skulle flaske en annen øl etter 5 kvelder... så da tok vi en tidlig omstikking... og helte ikke over gjæren i bunnen av stampen.. Så kom jeg på i natt att det var en under-gjær.. og kanskje skulle vært med?
Det var noe "gjær-aktig" på toppen som ble med. (men langt unna samme mengde) Mener gjæren var Saflager s-23
temperatur på rommet startet på ca 19 men falt etter et par dager under 16. (gjæren ploppet etter noen timer bare)
Gjærings temp i oppskrifta var 14-16.
Mvh.
Audun Tomas