RobertE
Norbrygg-medlem
På lørdag brygget jeg en runde med en Love in a canoe-klone, og tok som vanlig ut en SG-måling rett etter kok. Tok denne og satte den til sides for å la den kjøles ned, og etter å ha fått ut måling jeg trengte, glemte jeg den bort på kjøkkenbenken.

I går når jeg gikk forbi den så jeg at ei diger flue hadde landet oppi den, og tenkte ikke noe mer over det. Eneste jeg tenkte var at jeg burde helle det ut, og at vørteren var blitt skikkelig glassklar.
Fast forward til i dag, når jeg etter jobb var inne på kjøkkenet, så jeg at vørteren plutselig var blitt fryktelig uklar og grumsete.
Tok en titt på den, og skulle du sett, jaggu gasset det ikke ut CO2 fra den.

Ikke fryktelig lett å se, men i dette siste bildet her kan man såvidt skimte alle boblene som flyter mot overflaten. Når jeg ser på den, så er det masse aktivitet!

Så da er det store spørsmålet, burde jeg la den stå og gjære og ta en smak av det når det er ferdig? Hadde vært litt humor å sammenligne med det ferdige ølet på tanken, selv om det kanskje er litt uvisst hvor denne flue kan ha vært i forkant av sin landing i prøvesylinderen min.

I går når jeg gikk forbi den så jeg at ei diger flue hadde landet oppi den, og tenkte ikke noe mer over det. Eneste jeg tenkte var at jeg burde helle det ut, og at vørteren var blitt skikkelig glassklar.
Fast forward til i dag, når jeg etter jobb var inne på kjøkkenet, så jeg at vørteren plutselig var blitt fryktelig uklar og grumsete.
Tok en titt på den, og skulle du sett, jaggu gasset det ikke ut CO2 fra den.

Ikke fryktelig lett å se, men i dette siste bildet her kan man såvidt skimte alle boblene som flyter mot overflaten. Når jeg ser på den, så er det masse aktivitet!

Så da er det store spørsmålet, burde jeg la den stå og gjære og ta en smak av det når det er ferdig? Hadde vært litt humor å sammenligne med det ferdige ølet på tanken, selv om det kanskje er litt uvisst hvor denne flue kan ha vært i forkant av sin landing i prøvesylinderen min.