Jeg har nylig gått til innkjøp av flere corneliusfat og tappet i går en juleporter på et av dem, jeg mangler et skikkelig CO2 oppsett og bruker i dag en perlickran og små 16 grams patroner til å få ølet ut av fatet. Derfor karboneres ølet på fat med sukker. Jeg kom i dag på at jeg skulle gitt bort noe øl og ønsket at noe av dette skulle være juleporteren så i dag klinket jeg til med å tappe mer eller mindre ukarbonert øl på flasker og korket disse.
Nå kommer det store spørsmålet: er det slik at jeg kan regne med at sukkeret jeg brukte for karbonering er jevnt fordelt på fatet? Eller kan dette ligge i bunn og bli det første som tappes ut på flaske e og således bli flaskebomber?
Alle gode svar mottas med takk!!
Forøvrig synes jeg dette var en glimrende å bruke corny-fat som flaskefat, det var veldig enkelt og greit å flytte ølet fra kran til flaske ukarbonert, og veldig lite søl. Kan anbefales. Et alternativ til mottrykksfyller.
Nå kommer det store spørsmålet: er det slik at jeg kan regne med at sukkeret jeg brukte for karbonering er jevnt fordelt på fatet? Eller kan dette ligge i bunn og bli det første som tappes ut på flaske e og således bli flaskebomber?
Alle gode svar mottas med takk!!
Forøvrig synes jeg dette var en glimrende å bruke corny-fat som flaskefat, det var veldig enkelt og greit å flytte ølet fra kran til flaske ukarbonert, og veldig lite søl. Kan anbefales. Et alternativ til mottrykksfyller.