Amarillo SMaSH

Hei,
Tenkte å prøve meg på en Amarillo smash med Maris Otter.

Men er veldig usikker på hvordan humle skjema som bør brukes, og hvor mye humle som må til i en normal 20 liters batch.

Vi dette feks fungere, eller har noen noe bedre forslag?:

30g @ 60
25g @ 15
25g @ 2
60g @ tørrhumle
 
Hvis du vil ha bitterhet tilsvarende IPA, kan du bruke en kalkulator til å sikte deg inn på BU:GU på 1, dvs 60 IBU på 1060, 50 IBU på 1050 osv. Husk å legge inn reell alfasyre som står på pakken.

Hvis du har en pakke på 100g, og setter av 40g til tørrhumling, får du bra aroma med 2g/l. Samme med aromahumle, jeg ville brukt 40g på 0 minutter og latt det stått 10-20 før du starter kjøling. Med det som utgangspunkt kan du legge inn det du trenger på 60min for å treffe IBU. Sånn er mange oppskrifter lagt opp, bl.a. 7 Fjell, man begynner bakfra og justerer bitterhumle til slutt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Også, hvis den skal stå varmt etter 0min, får du for lite bitterhet ved å legge det inn på boil eller aroma på Brewer's Friend. Her er det lagt inn whirlpool på 20min, med 10% utilization, og det går greit med 1040. Med høyere OG trenger du kanskje mer humle.
905fc7aa36fccd133042ba79463505de.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Hvis du vil ha bitterhet tilsvarende IPA, kan du bruke en kalkulator til å sikte deg inn på BU:GU på 1, dvs 60 IBU på 1060, 50 IBU på 1050 osv. Husk å legge inn reell alfasyre som står på pakken.

Hvis du har en pakke på 100g, og setter av 40g til tørrhumling, får du bra aroma med 2g/l. Samme med aromahumle, jeg ville brukt 40g på 0 minutter og latt det stått 10-20 før du starter kjøling. Med det som utgangspunkt kan du legge inn det du trenger på 60min for å treffe IBU. Sånn er mange oppskrifter lagt opp, bl.a. 7 Fjell, man begynner bakfra og justerer bitterhumle til slutt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sånn ville jeg gjort det også selv om jeg ville ha dratt ned temp i whirlpool til under 70 grader før jeg hadde i humle. Usikker på hvor opphengt du er i at det skal være en SMASH. Personlig hadde jeg kjørt:

20g på 5min
40g i whirlpool 15-20min på under 70C
40g tørrhumle 3-5 dager

Så hadde jeg heller brukt en nøytral bitterhumle på 60min til ønsket IBU.
 
Tilbake
Topp