Har tenkt til å bruke disse maltene i et brygg, og lurer på hvor intense de er. Er det sånn at 100g amber / brown gir like mye tilskudd til smaksbildet som pale chocolate, eller trengs det mer av de for å gi noe til smaken?
Jeg planlegger en brown ale med 5 - 10 % av enten amber eller brown malt så hiver meg på denne tråden.
Det er vel også noen forskjelle mellom produsentene. F.eks. er amber malt til Warminster og Thomas Fawcett på hhv. 65 og 80-140. Hva det gir av forskjelle i smak hvis du bruker 100 g i 22 liters brygg vet jeg ikke.
Men jeg har forstått det sådan at Fullers London Porter har 10 % brown malt og Fullers 1845 er brygget med 10 % amber malt. Så det kan kanskje være et utgangspunkt for å vurdere hvilke effekt de to har.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.