American IPA - cold crash

Hei !

Har hatt en American IPA Gahr Edition stående i 9 døgn nå og FG er forlengst oppnådd (1.012)

Tørrhumlet på 7 døgnet.

Vil cold crashe denne og leser om mange forskjellige varianter.

Ville dere latt denne stått i 14 døgn FØR cold crash eller cold crasher dere I LØPET av gjæringstiden på 14 døgn ?

Og vil det som er fellet til bunns etter cold crash holde seg der dersom man hever temperaturen igjen til romtemperatur før omstikking og flasking ?

Hva er viktig med tanke på temperatur, tidsforløp, etc ?
 
Enig med Mats. Jeg ser ikke noe poeng i å ta det gradvis, bare å smelle det ned med en gang. Dessuten tar det uansett tid å ta ned en øl fra feks 20 grader til 5 grader. 5 grader er topp!

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 
Bare og ta det så raskt som mulig ned til -1C. Charlie Bamforth sier at ølet vil klarne veldig mye raskere når man kommer nære frysepunktet. "Two days at -1 is better than two weeks at 1."

42:51
 
Jada, ikke noe poeng med gradvis. Klem "tell" og få ned temperaturen.

En liten subjektiv erfaring er at veldig kald CC har ført til at gjæren bunnfelte såpass bra at det blei lite gjær til flaskekarbonering og selve karboneringen tok satans lang tid.

Men som sagt... subjektivt.
 
Hvorfor vil du heve temperaturen før omstikking og flasking?
Du kan med det frigjøre co2 og får litt omrøring.
-Tapper ofte over til "sukkerlakebøtta" direkte fra kjøleskap ved cc.
 
Tilbake
Topp