Hei alle bryggere
Jeg og en god kompis har brygget vårt første øl med BIAB og gikk for Bryggselv sin American IPA og i den anledning har jeg en del spørsmål som jeg håper noen kan svare på
1. Det stod i oppskriften at vi skulle ligge på 65 grader i 65 min men vi lå mesteparten av tiden på 62 grader. Hvilken innvirkning vil dette ha på det ferdige ølet?
2. Vi glemte å måle OG både før og etter mesking. Gjør dette noe? Og er det noen måte å få regnet ut alkoholprosent uten å ha tatt disse målingene? Jeg har målt OG i dag etter 12 dager i gjæringskarret og den viste en strek over 1010 og tempraturen var 23/24 (se bilde)
3. vi fulgte oppskriften slavisk med vannmengder også når vi skyllte gjennom malten men synes vi fikk litt lite. Har ca 20,5 liter på dunken og regner kanskje med å få ca 17-18 liter på flasker. Har dette noe å si på smaken på ølet eller alkoholprosent? Og hvordan kan man få høyere utbytte ved neste brygg?
Annet en dette så lukter det veldig godt og det ser ut som øl så det må da være noe vi har klart å få til Øl blir det vel uansett
Jeg og en god kompis har brygget vårt første øl med BIAB og gikk for Bryggselv sin American IPA og i den anledning har jeg en del spørsmål som jeg håper noen kan svare på
1. Det stod i oppskriften at vi skulle ligge på 65 grader i 65 min men vi lå mesteparten av tiden på 62 grader. Hvilken innvirkning vil dette ha på det ferdige ølet?
2. Vi glemte å måle OG både før og etter mesking. Gjør dette noe? Og er det noen måte å få regnet ut alkoholprosent uten å ha tatt disse målingene? Jeg har målt OG i dag etter 12 dager i gjæringskarret og den viste en strek over 1010 og tempraturen var 23/24 (se bilde)
3. vi fulgte oppskriften slavisk med vannmengder også når vi skyllte gjennom malten men synes vi fikk litt lite. Har ca 20,5 liter på dunken og regner kanskje med å få ca 17-18 liter på flasker. Har dette noe å si på smaken på ølet eller alkoholprosent? Og hvordan kan man få høyere utbytte ved neste brygg?
Annet en dette så lukter det veldig godt og det ser ut som øl så det må da være noe vi har klart å få til Øl blir det vel uansett
Vedlegg
Sist redigert: