Hei!
Har i dag gått til innkjøp av bryggesett og gleder meg storveis til å komme i gang. Men, nesten som forventet, så tok det ikke lang tid før jeg støtte på problemer. Gleden var derfor stor da jeg fant dette nettstedet!
Planen er å brygge en Oregon Stout, oppskrift og ingredienser kjøpt via Bryggselv. Men det er noe jeg lurer på angående meskingen.
Jeg skal meske 60 minutter på 65 grader, deretter opp til 77 grader i 5 minutter. Greit nok, da er det vel bare å skru opp temperaturen. Men, så står det følgende "Anslagsvis kan du skylle med ca. 14 liter vann på 79 grader"
Hva menes med dette? Er det i tillegg til å heve tmperaturen til 77 grader, eller i stedet for? Skal man alltid skylle mesken?
På forhånd takk for svar!
Har i dag gått til innkjøp av bryggesett og gleder meg storveis til å komme i gang. Men, nesten som forventet, så tok det ikke lang tid før jeg støtte på problemer. Gleden var derfor stor da jeg fant dette nettstedet!
Planen er å brygge en Oregon Stout, oppskrift og ingredienser kjøpt via Bryggselv. Men det er noe jeg lurer på angående meskingen.
Jeg skal meske 60 minutter på 65 grader, deretter opp til 77 grader i 5 minutter. Greit nok, da er det vel bare å skru opp temperaturen. Men, så står det følgende "Anslagsvis kan du skylle med ca. 14 liter vann på 79 grader"
Hva menes med dette? Er det i tillegg til å heve tmperaturen til 77 grader, eller i stedet for? Skal man alltid skylle mesken?
På forhånd takk for svar!