Arjan
Dommer
Etter 1 1/2 år med småbrygg jobber vi nå for ett større oppsett. Noen spørsmål rundt det:
>Vi plantegger HERMS-oppsett, men er RIMS lettere å betjene? Fordeler/ulemper? Forslag hvordan vi skaffer oss Rimselement eller varmeveksler til Herms?
>Herms-/Rimspumpe med regulator hastighet... Hva slags typer kan dere foreslå? Hvor? Priser? Har noen noe brukt?
>Ventiler... Vi ser på alle oppsett som ligger på nettet at de bruker kuleventiler. Er de lett nok å regulere eller er strype-/kraneventil bedre?
>Slanger... Vi ser at teflon anbefales og at dette blir dyrt. Alternativer? Hvor svak blir teflon med varme væsker? Hjelper det å fore teflonslangene med en annen slange?
>Oppvarming mesken... Vi har vurdert justering av mesketemperaturen ved innblåsing av damp. Vi finner artikler om dampoppvarma mesketanker der damprørene ligger lukket i eller utenfor tanken, men hva med å blåse det rett inn? Blir det for varmt rett på mesken?
>Koking... Hvor mye gassvarme anbefales under kokekar på ca 100 liter?
>Termometer... vi har erfart at digitale termometer kan være så mangt og vise så forskjellig. Noen vi kan stole mer på enn andre?
Ellers vil jeg bare si at det er en nytelse å kunne bruke Forumet! Henning og Arjan
>Vi plantegger HERMS-oppsett, men er RIMS lettere å betjene? Fordeler/ulemper? Forslag hvordan vi skaffer oss Rimselement eller varmeveksler til Herms?
>Herms-/Rimspumpe med regulator hastighet... Hva slags typer kan dere foreslå? Hvor? Priser? Har noen noe brukt?
>Ventiler... Vi ser på alle oppsett som ligger på nettet at de bruker kuleventiler. Er de lett nok å regulere eller er strype-/kraneventil bedre?
>Slanger... Vi ser at teflon anbefales og at dette blir dyrt. Alternativer? Hvor svak blir teflon med varme væsker? Hjelper det å fore teflonslangene med en annen slange?
>Oppvarming mesken... Vi har vurdert justering av mesketemperaturen ved innblåsing av damp. Vi finner artikler om dampoppvarma mesketanker der damprørene ligger lukket i eller utenfor tanken, men hva med å blåse det rett inn? Blir det for varmt rett på mesken?
>Koking... Hvor mye gassvarme anbefales under kokekar på ca 100 liter?
>Termometer... vi har erfart at digitale termometer kan være så mangt og vise så forskjellig. Noen vi kan stole mer på enn andre?
Ellers vil jeg bare si at det er en nytelse å kunne bruke Forumet! Henning og Arjan