LarsUlv
Norbrygg-medlem
Hei.
Når man skal angi hvor mye humle eller andre tilsetninger i en oppskrift benyttes ofte gram pr liter, spesielt på de sene tilsetningene.
Hvilket volum er det da normalt å beregne for?
Pre-boil volum? Post-boil volum, varmt eller kaldt?
Når det gjelder andre tilsetninger enn humle til et brygg, observerer jeg at @ØyvindBråthen bruker Pre-boil volum for disse beregningene i www.brewingday.net
Her brukes pre-boil volum, selv på en tilsetning som går i ved 5 minutter. På dette tidspunktet har jo mye av væsken fordampet og volumet er mindre enn pre-boil volum.
Hva er normalt? Hva brukere dere andre?
En felles oppfatning av dette er jo nødvendig for å kunne forstå oppskrifter fra andre.
Når man skal angi hvor mye humle eller andre tilsetninger i en oppskrift benyttes ofte gram pr liter, spesielt på de sene tilsetningene.
Hvilket volum er det da normalt å beregne for?
Pre-boil volum? Post-boil volum, varmt eller kaldt?
Når det gjelder andre tilsetninger enn humle til et brygg, observerer jeg at @ØyvindBråthen bruker Pre-boil volum for disse beregningene i www.brewingday.net
Her brukes pre-boil volum, selv på en tilsetning som går i ved 5 minutter. På dette tidspunktet har jo mye av væsken fordampet og volumet er mindre enn pre-boil volum.
Hva er normalt? Hva brukere dere andre?
En felles oppfatning av dette er jo nødvendig for å kunne forstå oppskrifter fra andre.