Skjelstad
Fylkesstyre
Norbrygg Østfold ønsker å arrangere en "studietur" til Bamberg i juni neste år. Her er vi i selve hjertet av mørk lager og røkøl. Avreise torsdag 15.juni og hjemreise mandag 19.juni 2023. Turen arrangeres eventuelt av Norbrygg Østfold men er åpen for medlemmer av andre lokallag også! Flyvningene blir til/fra Gardermoen.
For å få til dette bør vi være ca 20 deltagere. Så da ønsker vi at de som kunne tenke seg å være med på et slikt opplegg sender en mail til oss på skjelstad@norbrygg.no så vi får loddet stemningen.
Guide hele turen er den svenske ølguruen Jan-Erik "Janko" Svensson. Om vi er 20 pers blir prisen anslagsvis 11.500,- per pers. som dekker fly, buss, hotell, velkomst- og avskjedsmiddag og mat/drikke på fellesaktivitetene. Turen er dessverre ikke spesielt godt egnet for veganere eller glutenallergikere.
Forslag til program fra Janko:
Dag 1 torsdag
9.30 ankomst med morgonflyg till München.
10.00 busstransfer mot Bamberg.
12.00 lunch på Wettelsheimer Keller.
13.00 avfärd mot Forchheimer Kellerwald.
15.30 besök på Forchheimer Kellerwald.
17.00 avfärd mot Bamberg.
17.30 ankomst till Bamberg och vårt hotell.
19.00 välkomstmiddag på t ex Schlenkerla, Spezial, Fässla, Mahr’s Bräu, Keesmann, Klosterbräu eller Greifenklau.
Dag 2 fredag
10.00 studiebesök på Schlenkerlas bryggeri.
13.00 studiebesök på Weyermanns mälteri.
För övrigt fria aktiviteter i Bamberg, jag förbereder info om alla intressanta bryggerier etc.
Dag 3 lördag - utflykt med buss
Dag 4 söndag - utflykt med buss
Förslagsvis åker vi ena dagen väster om Bamberg, andra dagen öster om Bamberg. Bussen lämnar hotellet c:a 9.00, vi hinner besöka 5-6 ställen varje dag med förbokad lunch c:a 12-13. Annars blir det ganska korta besök med målet att prova så många traditionella lageröl som möjligt. Här måste jag kolla öppettider etc men exempel på några prioriterade resmål är:
19.00 avskedsmiddag på t ex Schlenkerla, Spezial, Fässla, Mahr’s Bräu, Keesmann, Klosterbräu eller Greifenklau.
Dag 5 måndag
9.30 avfärd från Bamberg
12.00 lunch på Schloßallee i Haag/Amper (öl från Hofbrauhaus Freising)
Evtl fler besök på andra ställen, beroende på när eftermiddags/kvällsflyget till Oslo går. Vi siktar i alla fall på att vara på flygplatsen senast 2h före avfärd.
Jag brukar disponera över en gemensam kassa och betala alla aktiviteter kollektivt. Allt går mycket fortare då. När pengarna börjar ta slut inkasserar jag ytterligare pengar från var och en. Detta gäller t ex öl och mat på bussutflykter samt studiebesök.
Om du ønsker å fordype deg litt i temaet Bamberg og røkøl kan vi anbefale disse to podcastene:
Jankopodden
Ôlpôlen
Ølbok skrevet av Janko: Stora Ôlboken
Kom gjerne med spørsmål eller innspill i denne tråden!
For å få til dette bør vi være ca 20 deltagere. Så da ønsker vi at de som kunne tenke seg å være med på et slikt opplegg sender en mail til oss på skjelstad@norbrygg.no så vi får loddet stemningen.
Guide hele turen er den svenske ølguruen Jan-Erik "Janko" Svensson. Om vi er 20 pers blir prisen anslagsvis 11.500,- per pers. som dekker fly, buss, hotell, velkomst- og avskjedsmiddag og mat/drikke på fellesaktivitetene. Turen er dessverre ikke spesielt godt egnet for veganere eller glutenallergikere.
Forslag til program fra Janko:
Dag 1 torsdag
9.30 ankomst med morgonflyg till München.
10.00 busstransfer mot Bamberg.
12.00 lunch på Wettelsheimer Keller.
13.00 avfärd mot Forchheimer Kellerwald.
15.30 besök på Forchheimer Kellerwald.
17.00 avfärd mot Bamberg.
17.30 ankomst till Bamberg och vårt hotell.
19.00 välkomstmiddag på t ex Schlenkerla, Spezial, Fässla, Mahr’s Bräu, Keesmann, Klosterbräu eller Greifenklau.
Dag 2 fredag
10.00 studiebesök på Schlenkerlas bryggeri.
13.00 studiebesök på Weyermanns mälteri.
För övrigt fria aktiviteter i Bamberg, jag förbereder info om alla intressanta bryggerier etc.
Dag 3 lördag - utflykt med buss
Dag 4 söndag - utflykt med buss
Förslagsvis åker vi ena dagen väster om Bamberg, andra dagen öster om Bamberg. Bussen lämnar hotellet c:a 9.00, vi hinner besöka 5-6 ställen varje dag med förbokad lunch c:a 12-13. Annars blir det ganska korta besök med målet att prova så många traditionella lageröl som möjligt. Här måste jag kolla öppettider etc men exempel på några prioriterade resmål är:
- Aichinger Heiligenstadt
- Gradl Leups
- Grasser Huppendorf
- Gries Geisfeld
- Hartleb Maroldsweisach
- Heckel Waischenfeld
- Herold Büchenbach
- Herrmann Ampferbach
- Hälzlein Lohndorf
- Hönig Tiefenellern
- Knoblach Schammelsdorf
- Kommunbrauerei Seßlach
- Penning Zeissler Hetzelsdorf
- Roppelt Stiebarlimbach
- Roppelt Trossenfurt
- Schwanen Burgebrach
- Schwanen Ebing
- Stadter Sachsendorf
- Witzgall Schlammersdorf
- Zehendner Mönchsambach
- Zum goldenen Adler Höfen
19.00 avskedsmiddag på t ex Schlenkerla, Spezial, Fässla, Mahr’s Bräu, Keesmann, Klosterbräu eller Greifenklau.
Dag 5 måndag
9.30 avfärd från Bamberg
12.00 lunch på Schloßallee i Haag/Amper (öl från Hofbrauhaus Freising)
Evtl fler besök på andra ställen, beroende på när eftermiddags/kvällsflyget till Oslo går. Vi siktar i alla fall på att vara på flygplatsen senast 2h före avfärd.
Jag brukar disponera över en gemensam kassa och betala alla aktiviteter kollektivt. Allt går mycket fortare då. När pengarna börjar ta slut inkasserar jag ytterligare pengar från var och en. Detta gäller t ex öl och mat på bussutflykter samt studiebesök.
Om du ønsker å fordype deg litt i temaet Bamberg og røkøl kan vi anbefale disse to podcastene:
Jankopodden
Ôlpôlen
Ølbok skrevet av Janko: Stora Ôlboken
Kom gjerne med spørsmål eller innspill i denne tråden!
Sist redigert: