Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Styrer noe voldsomt nå...
Har i kjelleren tre batch til gjæring. To Ipa og en Weissbier. Weissbieren er gjæret med Hefeweizen Wlp300, og har lest meg til at den ikke bør gjæres over 17-grader, for da vil det bli for mye banansmak i ølen. Samtidig har jeg to Ipa som gjæres på 18-20 grader (Dårlig planlegging!). Hva blir resultatet av at jeg gjærer Ipa på 17 grader - tar det bare lengre tid, eller blir det noe feil/usmak etc...
Noen som har noen tips?
Har i kjelleren tre batch til gjæring. To Ipa og en Weissbier. Weissbieren er gjæret med Hefeweizen Wlp300, og har lest meg til at den ikke bør gjæres over 17-grader, for da vil det bli for mye banansmak i ølen. Samtidig har jeg to Ipa som gjæres på 18-20 grader (Dårlig planlegging!). Hva blir resultatet av at jeg gjærer Ipa på 17 grader - tar det bare lengre tid, eller blir det noe feil/usmak etc...
Noen som har noen tips?