Banan, Ipa, planlegging og kjellerstue.

Stig Aa.

Norbrygg-medlem
Styrer noe voldsomt nå...
Har i kjelleren tre batch til gjæring. To Ipa og en Weissbier. Weissbieren er gjæret med Hefeweizen Wlp300, og har lest meg til at den ikke bør gjæres over 17-grader, for da vil det bli for mye banansmak i ølen. Samtidig har jeg to Ipa som gjæres på 18-20 grader (Dårlig planlegging!). Hva blir resultatet av at jeg gjærer Ipa på 17 grader - tar det bare lengre tid, eller blir det noe feil/usmak etc...

Noen som har noen tips?
 
Tror ikke det skal være noe problem å gjære en IPA på 17 grader. Vil antagelig bare gi en litt renere smak da gjæren vil sette mindre preg på brygget enn om man kjører på en høyere temperatur.

Hvilke gjær har du brukt til IPA'en?
 
Us-05 har ikke noen problemer med 17 grader, blir som nevnt over bare mindre/mer nøytral smak. Det er i allefall min erfaring :)
 
Tilbake
Topp