Eg bruker følgende utstyrsoppsett for BB30:
Equipment Profile: BB30 Batch Size: 23,00 l Mash Tun Volume: 34,00 l Mash Tun Weight: 1,30 kg Mash Tun Specific Heat: 0,12 Lauter Tun Deadspace: 0,00 l Boil Size: 32,08 l Boil Time: 60 min Evaporation Rate: 12,5 % Calculate Boil Size: TRUE Kettle Top Up Water: 0,00 l Hop Utilization Adjustment: 100,00 % Trub/Chiller Loss: 4,00 l Cooling Loss: 4,00 Top Up Water into Fermenter: 0,00 l
Eg prøver så å lage mash profile:
Eg vil ha eitt 'step' på 66 grader, 25 liter vatn til mesking, skylle med 8 liter vatn på 77 grader.
Korleis får eg laga ein mash profile som gir meg dette i opskrifta? På sparge får eg no 'Batch sparge with 3 steps (Drain mash tun, 26, 15, 12,77l) og 75,6 C water.
Trur det blir vått på kjellergolvet om eg prøver å skylle med tilsammen 43 liter vatn.....
Equipment Profile: BB30 Batch Size: 23,00 l Mash Tun Volume: 34,00 l Mash Tun Weight: 1,30 kg Mash Tun Specific Heat: 0,12 Lauter Tun Deadspace: 0,00 l Boil Size: 32,08 l Boil Time: 60 min Evaporation Rate: 12,5 % Calculate Boil Size: TRUE Kettle Top Up Water: 0,00 l Hop Utilization Adjustment: 100,00 % Trub/Chiller Loss: 4,00 l Cooling Loss: 4,00 Top Up Water into Fermenter: 0,00 l
Eg prøver så å lage mash profile:
Eg vil ha eitt 'step' på 66 grader, 25 liter vatn til mesking, skylle med 8 liter vatn på 77 grader.
Korleis får eg laga ein mash profile som gir meg dette i opskrifta? På sparge får eg no 'Batch sparge with 3 steps (Drain mash tun, 26, 15, 12,77l) og 75,6 C water.
Trur det blir vått på kjellergolvet om eg prøver å skylle med tilsammen 43 liter vatn.....