Noen som har tips til å få opp utbytte på meskingen? Har bommet med ca 10 på OGˋen på hver oppskrift. Ølet blir godt, men hadde vert kjekt å funnet utav hva som forårsaker det.
Cream ale: http://brewgr.com/recipe/9144/i-can-see-my-soul-cream-ale-recipe
Batch size 23L,
Boil 28L i 75min
OG: 1.058
FG: 1.009
Efficiency 75%
Mesking 64grader i 1t
Eg meska med 19L, og skyllet med 14,33L. (bukte grainfather kalkulator) Stemte spot on med 28L til kok. Under mesking ble det rørt jevnt og brukt sirk.pumpe oppi maltrøret. (såg på ein youtube film, du kunne smake på maltet om det va søtt, då hadde du skylt for lite. Smakte ingenting søtt i mitt iallefall)
Tappet av 22L i spannet (kunnet sikkert tatt siste literen og, men mye gums). OG 1.045.
Maltet er knust hos bryggselv, han sa maskinen stod på middels. som skulle passe til dei fleste.
Cream ale: http://brewgr.com/recipe/9144/i-can-see-my-soul-cream-ale-recipe
Batch size 23L,
Boil 28L i 75min
OG: 1.058
FG: 1.009
Efficiency 75%
Mesking 64grader i 1t
Eg meska med 19L, og skyllet med 14,33L. (bukte grainfather kalkulator) Stemte spot on med 28L til kok. Under mesking ble det rørt jevnt og brukt sirk.pumpe oppi maltrøret. (såg på ein youtube film, du kunne smake på maltet om det va søtt, då hadde du skylt for lite. Smakte ingenting søtt i mitt iallefall)
Tappet av 22L i spannet (kunnet sikkert tatt siste literen og, men mye gums). OG 1.045.
Maltet er knust hos bryggselv, han sa maskinen stod på middels. som skulle passe til dei fleste.