Jeg må jo ta vare på oppskriftene mine, og tenkte at dette kunne være et greit sted, så kan andre få gleden av dem også
Belgisk Wit fra ekstrakt
Brygget 16. mai 2010, tappet på flasker og kegs 9. juni 2010.
Kokt volum: 12 liter (har bare en 16-liters kaserolle)
Sluttvolum: 25 liter (etterfylt med kokt vann)
Beer: Belgian Wit from Extract
Style: Belgian White (Wit)
Type: Extract
Size: 25 liters
Color: 6 HCU (~5 SRM)
Bitterness: 18 IBU
OG: 1.057 (beregnet og målt)
FG: 1.016 (målt)
Alcohol: 5.45% v/v
Boil: minutes SG 1.119 12 liters
2025g Light malt extract
2475g Wheat extract
(tilsammen 4,5 kg muntons wheat, 55% hvete, 45% bygg)
Hops:70g Kent Goldings (5% AA, 45 min.)
30g Saaz (3.5% AA, 15 min.)
I tillegg:
20g ferskrevet appelsinskall (8 min.)
10g ferskrevet sitronskall (8 min.)
30g korianderfrø (mortret) (8 min.)
10g kardemommmekapsler (mortret) (8 min.)
WLP400 Belgian Wit Ale (3 liter starter med 300g lys spraymalt, 2 dager på magnetrører, 2 dager i kjøleskap)
Primærgjæret i 3 uker (20-24 grader romtemp.)
8 g/l sukker, kokt til sukkerlake og fordelt på flasker. 1 uke i romtemp.
Dette ble et fantastisk godt øl, friskt, med passe kullsyre og skum. Koriandersmaken ble kanskje litt vel fremtredende så jeg kommer til å redusere litt på mengden koriander, og øke litt på sitrusskall, men ellers skal dette gjentas om ikke veldig lenge
Belgisk Wit fra ekstrakt
Brygget 16. mai 2010, tappet på flasker og kegs 9. juni 2010.
Kokt volum: 12 liter (har bare en 16-liters kaserolle)
Sluttvolum: 25 liter (etterfylt med kokt vann)
Beer: Belgian Wit from Extract
Style: Belgian White (Wit)
Type: Extract
Size: 25 liters
Color: 6 HCU (~5 SRM)
Bitterness: 18 IBU
OG: 1.057 (beregnet og målt)
FG: 1.016 (målt)
Alcohol: 5.45% v/v
Boil: minutes SG 1.119 12 liters
2025g Light malt extract
2475g Wheat extract
(tilsammen 4,5 kg muntons wheat, 55% hvete, 45% bygg)
Hops:70g Kent Goldings (5% AA, 45 min.)
30g Saaz (3.5% AA, 15 min.)
I tillegg:
20g ferskrevet appelsinskall (8 min.)
10g ferskrevet sitronskall (8 min.)
30g korianderfrø (mortret) (8 min.)
10g kardemommmekapsler (mortret) (8 min.)
WLP400 Belgian Wit Ale (3 liter starter med 300g lys spraymalt, 2 dager på magnetrører, 2 dager i kjøleskap)
Primærgjæret i 3 uker (20-24 grader romtemp.)
8 g/l sukker, kokt til sukkerlake og fordelt på flasker. 1 uke i romtemp.
Dette ble et fantastisk godt øl, friskt, med passe kullsyre og skum. Koriandersmaken ble kanskje litt vel fremtredende så jeg kommer til å redusere litt på mengden koriander, og øke litt på sitrusskall, men ellers skal dette gjentas om ikke veldig lenge