Finn Berger
Moderator
Takk, Lars - det var ei god lenke!
Jeg er temmelig sikker på at jeg har tilsatt rikelig med oksygen. Beskrivelsen hans av hva han gjør, passer bra med det jeg gjør. Og nå er det mer aktivitet; ikke noe eksplosivt, men jevn plopping. (Jeg nøyde meg med det, åpnet ikke lokket for å sjekke mer.) Og det skal sies at temperaturen er ganske lav i dunken nå, nede på 16 grader, faktisk. Regner med at gjæringen hever den et par grader, og da er jeg der jeg vil være.
Så får vi se hvordan utgjæringen blir. Dette er altså en pale ale/best bitter med OG på 1.043. Ville gjerne hatt den ned på 1.010 => ABV 4.2%, men skal vel være happy med 1.012 og 4.0%. Jeg vil ikke heve temperaturen, for jeg er ute etter å prøve å få til et lett øl der malt og humle dominerer.
Jeg er temmelig sikker på at jeg har tilsatt rikelig med oksygen. Beskrivelsen hans av hva han gjør, passer bra med det jeg gjør. Og nå er det mer aktivitet; ikke noe eksplosivt, men jevn plopping. (Jeg nøyde meg med det, åpnet ikke lokket for å sjekke mer.) Og det skal sies at temperaturen er ganske lav i dunken nå, nede på 16 grader, faktisk. Regner med at gjæringen hever den et par grader, og da er jeg der jeg vil være.
Så får vi se hvordan utgjæringen blir. Dette er altså en pale ale/best bitter med OG på 1.043. Ville gjerne hatt den ned på 1.010 => ABV 4.2%, men skal vel være happy med 1.012 og 4.0%. Jeg vil ikke heve temperaturen, for jeg er ute etter å prøve å få til et lett øl der malt og humle dominerer.