Hei! Tenkte å prøve meg på denne oppskriften: http://forum.norbrygg.no/threads/nm-07-ss1-belgisk-tripel-espen-lothe.242/
Problemet er at jeg kun har Hallertau Herzbrucker 1,8% og ikke 2,7% som oppskriften krever. Kan problemet løses på følgende måte?:
(Halvert oppskrift)
2,7% av 15 gram Hallertau = 0,405 (dette krever oppskriften)
For at jeg skal få 0,405 med en Hallertau 1,8% må jeg bruke 22,5 gram:
22,5(gram)*0,018(1,8%alfasyre)=0,405
Ser dette riktig ut? Vil det gi identisk resultat å bruke 22,5g med 1,8% som å bruke 15g med 2,7%?
Også et siste spørsmål til slutt:
I oppskriften står det: 7250 gram malt, meskes i 28l. Stemmer dette? Jeg er vant med å regne 3l per kg malt, men her skal det altså nyttes ca 4l pr kg malt?
Problemet er at jeg kun har Hallertau Herzbrucker 1,8% og ikke 2,7% som oppskriften krever. Kan problemet løses på følgende måte?:
(Halvert oppskrift)
2,7% av 15 gram Hallertau = 0,405 (dette krever oppskriften)
For at jeg skal få 0,405 med en Hallertau 1,8% må jeg bruke 22,5 gram:
22,5(gram)*0,018(1,8%alfasyre)=0,405
Ser dette riktig ut? Vil det gi identisk resultat å bruke 22,5g med 1,8% som å bruke 15g med 2,7%?
Også et siste spørsmål til slutt:
I oppskriften står det: 7250 gram malt, meskes i 28l. Stemmer dette? Jeg er vant med å regne 3l per kg malt, men her skal det altså nyttes ca 4l pr kg malt?