Beste IPA/APA (og andre) ølsett

Har lenge ønsket å prøve en øl kit.

I dag lagde jeg to kits:
St Peters IPA
Geordie Lager

Det luktet meget godt, var gøy, og jeg fikk blod på tann. Hvis dette smaker godt om 4uker, er det helt utrolig hvor enkelt det er. Ingen flere Strømstad turer!

Kjøpte alt hos Europris, sikkert en hjemmebrygger fy fy, men jeg ble inspirert av CraigTV og alle andre her inne.
Har hørt veldig mye bra om St Peters Beer kits.

Gleder meg som en unge til å prøvesmake.

Ringvold: Håper du forteller hvordan resultatet blir med naturlige karbonering.
 
Nå var det Pliny - helt fantastisk og folk som gir så gode tips blir jeg bare glad i... Og torpedo'n skal definitivt testes den også!!
 
BjornT

Vi karbonerte på 20 grader i to uker. Brukte 4,8 g sukker per liter og det ble veldig bra men tåler nok lett 5 g......

Kan også anbefale å tørrhumle etter 1 av 2 gjæringsuker. 40-50 gram Cascade (feks) gir gullagod aroma...
 
Skal lage litt forskjellig "batch", prøve forskjellige mengder sukker/enhancer i flaskene. Se hva som blir best.

Takk for tipset om Cascade, kan gjøre det på 50% av flaskene, se hva bare instruksene smaker som mot "pimpingen".

I natt var jeg barne vakt omtrent, sto opp flere ganger for å se på dunkene, passe temperatur osv.

Bjørn
 
Hva er holdbarhets lengden på slike pakker synes dere?

3-4uker før den er drikkelig anbefaler folk, men derav hvor lenge til ølen blir udrikkelig? (kanskje amatør spørsmål,, men jeg lurer)

B
 
Tja, jeg syntes ofte ekstraktbrygg funker grett rett etter fullført karbonering. Erfaring kun fra 20-25 brygg men basert på det krever allgrain mer lagring enn ekstrakt.

Har ikke hatt ekstraktøl stående mer enn 6-7 mnd 'er og ingen usmak da (type 6,5ish %). Ett år bør være uproblematisk om renhold er bra.
 
Tilbake
Topp