Hei!
Jeg har nettopp hevet meg på ølbryggingbølgen og vil høre deres varmekilde anbefalinger. Har lest en del på tidligere tråd. Akkurat nå har jeg kun 14l kjele og får til 8l brygg i den på kjøkkenet. Jeg vurderer å skaffe en 38 l kjele (på eBay: http://www.ebay.com/itm/152201152255) jeg tenker å brygge i og da har jeg sett på flere alternativer:
1. Ikea TILLREDA 2000w, billig induksjonskokeplate 600kr
2. Rommelsbacher kokeplate 2000w, (ikke induksjon) 800-1000 kr
3. Tauchsieder 2000w dyppvarmer, (kanskje i itillegg til Ikea platen?)
4. Caso 3500w som er dyreste alternativet.
Går det an å lage mindre brygg (10-15l) med alle disse varmekildene? Må ikke hele dyppvarmeren være i vann for at det skal være trygt?
Er det bedre eller billigere med gass (krabbekoker) hvis en skal være utendørs uansett?
Blir kanskje vanskelig å selge en Ikea platen hvis en ikke ønsker å holde på lenger?
Jeg har nettopp hevet meg på ølbryggingbølgen og vil høre deres varmekilde anbefalinger. Har lest en del på tidligere tråd. Akkurat nå har jeg kun 14l kjele og får til 8l brygg i den på kjøkkenet. Jeg vurderer å skaffe en 38 l kjele (på eBay: http://www.ebay.com/itm/152201152255) jeg tenker å brygge i og da har jeg sett på flere alternativer:
1. Ikea TILLREDA 2000w, billig induksjonskokeplate 600kr
2. Rommelsbacher kokeplate 2000w, (ikke induksjon) 800-1000 kr
3. Tauchsieder 2000w dyppvarmer, (kanskje i itillegg til Ikea platen?)
4. Caso 3500w som er dyreste alternativet.
Går det an å lage mindre brygg (10-15l) med alle disse varmekildene? Må ikke hele dyppvarmeren være i vann for at det skal være trygt?
Er det bedre eller billigere med gass (krabbekoker) hvis en skal være utendørs uansett?
Blir kanskje vanskelig å selge en Ikea platen hvis en ikke ønsker å holde på lenger?