Billingtons melassesukker

Tror ikke du finner det der. Pleier å kjøpe det på Meny. Det er et svært mørkt, uraffinert sukker. En erstatning er dark muscovado, men det er ikke like mørkt.
 
Melasse er et rent restprodukt fra foredling av sukker Billingtons melassesukker er et delvis uraffinert sukker hvor svært mye av smaken er bevart. Det er ikke flytende som melasse. Det likner muscovadosukker men er enda mørkere og mindre raffinert.
 
Du har sikkert skrevet noe om det før, men er vanlig melasse da ugunstig for ølbrygging?, det vil vel bare tilføre smak?
 
Men er det egentlig så galt å bruke brunt sukker fra Dansukker eller noe slikt? Rimelig aromatiske greier det også.
 
Kommer an på hvilken smak du vil ha. Brunt sukket fra Dansukker smaker f.eks. veldig forskjellig fra Billiongtpns Molassesukker.
 
Gahr skrev:
Melasse er et rent restprodukt fra foredling av sukker Billingtons melassesukker er et delvis uraffinert sukker hvor svært mye av smaken er bevart. Det er ikke flytende som melasse. Det likner muscovadosukker men er enda mørkere og mindre raffinert.

Søker man på google er det jo to sider som kommer opp, norbrygg og sider om biff i halvfabrikata (hest.) Så der at melasse, i form av sirup, skal inneholde minst 45% sukker. Ikke bare Felleskjøpet som har melasse, også helsekostforretninger har gjerne melasse. Inneholder Billingtons mer sukker enn 45%?
 
Takker for alle tilbud, men skal skjekke Coop Mega på onsdag (Fauske) deretter Prixen hjemme siden det ikke er facit på hvem som har dette, så hvis dette trenges i Imperialen Stout må noen sende meg.
Er ikke tilhenger av sukkerstoffer i øl men trenges det så trenges det.
 
Vanlig brun farin (brunt sukker) fra Dansukker er ren farin tilsatt en liten mengde melasse. Billingtons Melassesukker er ikke tilsatt noe, det er bare en sukkertype som ikke er mye foredlet. Malasse er det man har til overs når man utvinner farin. Melasse har relativt lav utgjæringsgrad, Billingtons melassesukker (eller Billingtons Molasses Sugar, som det gjerne står på pakkene) har høyere utgjæringsagrad enn ren melasse (og ikke fullt så kraftig smak), mindre utgjæring en lysere sukkertyper.

http://www.billingtons.co.uk/home/products/unrefined-range/molasses
 
Kan man da kanskje bruke melasse+farin (i ukjent mengdeforhold) som erstatning for Billingtons melassesukker?
 
Heisann, takk for det, var utålmodig med å komme igang så ble 120g dextrose og 130g melasse istedet for 250g billington
 
Tilbake
Topp