Bitter humle??

Er bitter humle nødvendig i øl?? har ved tidligere brygg opplevd at ølet blir vel bittert..
Vil jeg få ein rundere smak på ølet vist jeg dropper 60 min humle og kun bruker smaks humle fks 20 min koking og ev tørr humle visst det blir ein ipa??
Er det noen som kan forklare hvorfor vi har humle i på 60 min eller 90 min koking?? ville det ikkje vært like bra og latt være og ha bitter humle i ???
 
Well, bitterheten balanserer sødmen i ølet. Hvis man ikke LIKER bitterhet, så er det jo en annen sak... Bitterhet får man uansett når i kokingen man tilsetter humla, men bitterstoffene trekkes ut i større grad ved lengre koking.
 
ok så visst eg koker vørteren i 90 min i steden for 60 min så vil ølet bli meir bittert..mindre koking=mindre bitterhet??
 
Ja, men fra 60 -90 min eller mer er det ikke så stor forskjell

utilgraph.gif
 
Leste forresten i boka "Designing Great Beer" at alfa syre utnyttelsen i vørter med OG 1.050 eller lavere var den samme
Noen som kan bekrefte det?
 
Bjørn k skrev:
ok..bra og vite..derfor det alltid er 60 min koking.

Ja, det er vanlig
eller 90 min hvis det er brygget med pilsner malt,
men det har ikke noe med humla å gjøre
 
Tilbake
Topp