Brewdog vs. Weihenstephaner India Pale Weizen (hva tror dere?)

Hallstein

Norbrygg-medlem
Prøver meg på en kopi av Brewdog vs. Weihenstephaner India Pale Weizen.
Syntes fruktfatet av smaker som disse to bryggeriene fikk til i dette ølet krever et forsøk på en kopi.

Ifl. flaska og internett brukes det Pils, Hvete og Munich-malt. Fargen er lett oransje. Jeg gjetter ca. 8-10 EBC kanskje. Det står på ratebeer at ølet har 65 IBU, noe jeg tviler sterkt på. Men humla som er brukt er Centennial og Simcoe.

Her er oppskrifta mi så langt:

3100g Hvetemalt (49,6%)
2300g Pilsnermalt (36,8%)
850g Lys Munichmalt (13,6%)

OG 1.061
8,2 EBC
Mesketemp 66 grader


60min - 25g Centennial
5min - 20g Centennial, 20g Simcoe.
0min - 25g Centennial, 25g Simcoe
tørr - 25g Centennial, 25g Simcoe
Totalt 31 IBU

Gjæres med WLP300. Starter på 17 grader og lar den gå fritt opp til 20 grader før kjøling kobles på for å kontrollere tempen på 20 grader.

Hva tror folket?
Hovedproblemstillingen min er at jeg HAR mer humle, men BØR jeg bruke mer?... Jeg vil balansere banan og humlefruktsmakene, og vil ikke at humla nødvendigvis skal dominere helt!
 
Will do! Står å brygger nå. Lukter himmelsk av koken iallefall! :D
Spennende å se hva humlemengden gjør med hveteølet. Og ikke minst mengden bitterhet...
 
Tilbake
Topp