Brooklyn east india oppskrift?

Hei
Smakte denne forrige helg etter et besøk på det utsøkte polutsalget ved City syd(Trondheim).
Det var knall! Noen som har forsøkt å brygge denne og vil dele på oppskriften? Har brukt en stund i google, men ikke funnet noen konkret oppskrift, bare diskusjoner og forslag.
Går for allgrain.

Jan Fredrik

Ps: det fulle navnet er Brooklyn East India Pale Ale
 
Ja, det hadde vært knall

Her er litt info:

SPEC SHEETStyle: India Pale Ale
Malts: British Pale Ale Malts from East Anglia
Additions: Contains wheat
Hops: East Kent Golding, Willamette, Northdown, Centennial
Alcohol by Volume: 6.9%
IBUs: 47
Original Gravity: 17° Plato
Calories: 200
Food Pairings: Spicy foods, especially Thai, Indian, Vietnamese, Malaysian, Szcheuan and Mexican dishes. EIPA is also great with crab cakes and salmon. If you're going the cheese route, try it with a good English farmhouse cheddar, such as Montgomery's, Keene's or Quicke's.
Availability: Year-round
Format: 15.5 gal kegs; 5.2 gal kegs; 24/12oz bottles; 12oz cans
 
På hjemmesiden står det innholdet:

Spec SheetStyle: India Pale Ale
Malts: British Pale Ale Malts from East Anglia
Additions: Contains wheat
Hops: East Kent Golding, Willamette, Northdown, Centennial
Alcohol by Volume: 6.9%
IBUs: 47
Original Gravity: 17° Plato


Men jeg er en forholdsvis nybegynner på allgrain(3 brygg) og har ikke peiling på oppskriftsammensetting.
 
Kunne ikke finne noe om den jeg heller, men lager du den så post gjerne resultatet her. Synes Brooklyn lageren er veldig god, så denne frister litt.
 
Noen som tok sjansen og brygget etter oppskriften hos danskene?

Vurderer denne i et fremtidig prosjekt, og den nevnt over er vel det beste forsøket på en oppskrift så langt.
 
AndersAR skrev:
Noen som tok sjansen og brygget etter oppskriften hos danskene?

Vurderer denne i et fremtidig prosjekt, og den nevnt over er vel det beste forsøket på en oppskrift så langt.

Hei,

Den riktige oppskriften er med i boken IPA av Mitch Steele. Her kommer essensen...
 
OG 1.066
FG 1.011
IBU 48
ABV: 7.3%
75 min boil

British pale ale malt 65%
British lager malt 30%
British crystal malt 5%
Du må gå på fargen for å finne ut hvilken crystal malt det er..  Fargen på ølet er 19.7 EBC


"There are three hop additions using several varieties, including EKG, Cascade, Northdown, Challenger, Amarillo and Simcoe"
Det er med andre ord litt gjetting for å finne humleskjemaet.

Bruke WLP002/WYEAST 1968

"Dry-hop for five days. The dry-hop consist of a blend of Glacier, Cascade, Amarillo, EKG, Centennial and Pilgrim at a total rate of 2.86g/l"

Så den danske oppskriften er ikke helt på trynet men mangler en del humlevarianter. Krever litt innkjøp den oppskriften her.
 
Tilbake
Topp