Brygge eplecider? (Dama liker ikke øl...)

Geir Ove

Dommer
Jeg har fått tak i en del eplejuce som jeg vurderer å lage noe cider av om noen kan gi en pekepinn på hvordan?

Jeg har brygget rundt 60 liter med forskjellig øl som jeg er blitt meget fornøyd med. Men hun jeg bor med liker ikke øl og lurte på om det gikk an å bruke eplejuce og lage en god cider? Har sett at noen har hatt noen forsøk her på forumet, men det er noen år siden. Derfor lurer jeg på om noen har erfaring og oppskrift og dele. Den bør ikke bli for tørr har jeg fått klar beskjed om.

Noen som kan hjelpe?
 
Pass på at juicen er fri for konserveringsmidlar. Ellers er det berre å fylle opp eit gjæringspann og tømme i eit rør med wlp775 og la det stå til.
 
Du kan godt bruke nottingham ølgjær også. Og du kan ha i litt honning (f.eks. et glass). Eplejuice vil normalt gjære helt ut så skal du ha det søtt må du stoppe gjæringen på en eller annen måte. Cider trenger lang lagring.
Jeg laget en cider med eplejuice, litt sukker og 1 galss honning. Ca 6% alkohol og jeg stoppet gjæringen på SG 1.016 ved å sette cideren kalt. Det ble litt for søtt, vil nok siktet på 1.012 neste gang.

Denne tråden på homebrewtalk har mye god info...
http://www.homebrewtalk.com/f32/results-juice-yeast-sugar-experiments-83060/
 
Ligg unna alt som heiter nektar til cider. Har derimot prøvd first price juice, og det funka greitt. Og so billeg, då, mann...
 
Mulig det var Lærum eplejuice da. Det er en rekke tråder om dette her:

http://www.bryggeri.net/sider/
 
Tilbake
Topp