Det ble øl av det, men ikke så godt. Rimelig syrlige saker.
Basic brewing video har en episode hvor de gjør akukrat det, lager øl med brødgjær og brød med ølgjær.
Smakte et Stjørdalsøl laget på brødgjær en gang. Ikke bra. Brødgjær gir en bismak som minner litt om en blanding av malingstynner og halvråttent kjøtt. Det verste av alt; Ølet hadde trolig vært interessant og bra hadde bryggeren brukt en ordentlig gjær.
..tyder vel på at doseringen av brødgjær i øl burde være ca 10 gram pr 20 liter?
(ikke at jeg har tenkt å prøve....har 30 mil til nærmeste brygge-utsalg så jeg har ikke råd til å kaste bort dyrebar malt!)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.