Heisann folkens!
Fjøslaus Nanobryggeri trenger deres hjelp... Vi satte to brygg sist lørdag (to belgisk blond) hvor vi i begge brukte samme type gjær (Wyeast 1388 Belgian Strong Ale). Brygg 1 hadde OG på 1.055 (mesket på 67 grader) og brygg 2 hadde OG 1.050 (mesket på 66 grader).
Pga. sent ankommede ingredienser (lørdag morgen) fikk vi ikke laget gjærstarter og tilsatte bare "smack-packen" direkte i brygget (stemplingsdato 18.april - men blåste seg opp fint). Nå etter 4 dager på gjæringsdunk har gjæringen avtatt og er nede i under 1 plopp pr. minutt. Har målt SG og brygg 1 viser 1.023 og brygg 2 1.015.
Vil det hjelpe å tilsette en pakke med gjær til, eller er det for sent nå?
Mvh
Fjøslaus Nanobryggeri
(Øystein og Martin)
Fjøslaus Nanobryggeri trenger deres hjelp... Vi satte to brygg sist lørdag (to belgisk blond) hvor vi i begge brukte samme type gjær (Wyeast 1388 Belgian Strong Ale). Brygg 1 hadde OG på 1.055 (mesket på 67 grader) og brygg 2 hadde OG 1.050 (mesket på 66 grader).
Pga. sent ankommede ingredienser (lørdag morgen) fikk vi ikke laget gjærstarter og tilsatte bare "smack-packen" direkte i brygget (stemplingsdato 18.april - men blåste seg opp fint). Nå etter 4 dager på gjæringsdunk har gjæringen avtatt og er nede i under 1 plopp pr. minutt. Har målt SG og brygg 1 viser 1.023 og brygg 2 1.015.
Vil det hjelpe å tilsette en pakke med gjær til, eller er det for sent nå?
Mvh
Fjøslaus Nanobryggeri
(Øystein og Martin)