Bryggekonkurranse - Bergen Ølfestival 2025 BØLL

KJørte et sånt brygg sjøl for litt sida. Det slo meg at "fort og gæli" må være en god oversettelse:). Ingen suksess:(.
Kriteriet er vel kanskje at man har god kontroll, erfaring og forståelse av prosessen og vet hva / hvordan man kan kutte. Men for min del var det siste del (rask karbonering) jeg ikke hadde særlig erfaring med, og da gikk det litt skeis. Normalt ville jeg ha tappet av litt og karbonert naturlig på boks, men det tar jo lang tid. «Packaging» fra fat til boks er fortsatt en av mine svake punkt.
 
Kriteriet er vel kanskje at man har god kontroll, erfaring og forståelse av prosessen og vet hva / hvordan man kan kutte. Men for min del var det siste del (rask karbonering) jeg ikke hadde særlig erfaring med, og da gikk det litt skeis. Normalt ville jeg ha tappet av litt og karbonert naturlig på boks, men det tar jo lang tid. «Packaging» fra fat til boks er fortsatt en av mine svake punkt.
Neida, det var meg og ikke prinsippet det var no' gæli med. Jeg har kjørt en serie med brygg etter denne metoden tidligere, og de blei helt greie.

Den ser forresten ut til å folke seg sånn noenlunde, denne gæ'rningen, også:). Det var en pilstype som var tenkt ei reise til Bergen, men den måtte være hjemme.
 
Det var Reinhard Mjaatvedt som tok både første og andreplass. Og som nevnt over; Rudolf på tredje. Gratulerer!!
Reinhard og Kjetil Jikiun er allerede i gang med planleggingen av bryggingen, som foregår i begynnelsen av august hos Tøsse Brygghus, Osterøy.
 
Sist redigert:
Det er samme oppskrift bare forskjellige gjær. Første variant er med kombinasjonen egendyrket Thirez og Lallemand BE-134. Andre variant er ren Thiriez gjær. Forskjellen er hovedsakelig utgjæring. Som du kan se av bildet gjæret variant1 til 1007 og variant 2 til 1013. I tillegggir BE-134 endel mer kryddertoner.
 
Tilbake
Topp