Jeg besøkte Brouwland da jeg var i Belgia og de foreslo Brewferm Continental Ale som jeg skal bruke i mitt neste forsøk på De Koninck.
Jeg brygget 50 liter De Koninck variant 30.9.22 basert på følgende oppskrift:
OG 1052, FG 1014, IBU24.8
6kg Eraclea Pilsner, 4kg Vienna, 1kg Melanoiden, 0.5kg Biscuit, 0.3kg Torrified Wheat, 0.1kg Carafa Special1
35g Perle (8.5%) @80 min, 70g Saaz (3.75%) @30 min, 30g Saaz (3.75%) @5 min.
1.5g CaCl2 and 1.5g CaSO4 i Mesk
Whirfloc og Gjærnæring i kok.
4 pakker Brewferm Continental Ale gjær.
Mesket på 66C i 90 minutter
Gjæring startet på 18C og steg til 20C. Gjæret i 2 uker.
Resultat er veldig lik de "Bolleke" Koninck jeg smakte i Antwerpen i August. Ølet er lettere enn en Tysk Alt og litt søtere enn en engelsk bitter.
Veldig lett-drikkelig med Karamell, kjeks og en tørr ettersmak.
Det som står under "History" i BJCP's definisjon er ganske interessant: Produced by breweries with roots as far back as the mid-1700s, the most well-known examples were perfected after the Second World War with some influence from Britain, including hops and yeast strains.
Jeg ble så fornøyd med resultatet så jeg kontaktet Brouwland og spurte hvor denne gjæren kom fra. Jeg tenkte den stammet fra et Belgisk bryggeri som brygger BPA. Resultatet var overraskende: This yeast is from English origin but special made for us , Brouwland.