Jeg har stort bad med tilgang på alt. Jeg driver og lager meg et stasjonært microbryggeri der. Hva med tappingen til gjæringskar - og fra gjæringskar til fat - idet dette jo er på do med diverse luftbårne bakterier ?
Jeg har stort bad med tilgang på alt. Jeg driver og lager meg et stasjonært microbryggeri der. Hva med tappingen til gjæringskar - og fra gjæringskar til fat - idet dette jo er på do med diverse luftbårne bakterier ?
Jeg brygger alltid på badet. Går på do gjør jeg underveis og. Går så fint så.
Vi er mange som brygger i gamle kjellerrom. Dette er vel mikrobeparadis som overgår de fleste lambic-bryggerier (kilde mangler), men går vel stort sett bra så lenge man tar vanlige forholdsregler rundt desinfisering. Det viktigste utenom å desinfisere alt som kommer i kontakt med ølet er kanskje å holde ned mengden støv, uavhengig av hvor man holder på.
Har gått fint så langt, ja. ("Det finnes to slags bryggere osv. ")
Det gjør det. Tilhører (bank i bordet) enda den kategorien som ikke har gått på infeksjonssmellen. Men, nå har jeg ikke ekstremt mange brygg på nakken heller.
litt paranoia er en god idé.
Vi er mange som brygger i gamle kjellerrom. Dette er vel mikrobeparadis som overgår de fleste lambic-bryggerier (kilde mangler), men går vel stort sett bra så lenge man tar vanlige forholdsregler rundt desinfisering. Det viktigste utenom å desinfisere alt som kommer i kontakt med ølet er kanskje å holde ned mengden støv, uavhengig av hvor man holder på.