gle1
Norbrygg-medlem
Sliter litt med å vurdere mengder av tilsetninger av laktose og lactobascillius. Skal brygge og surne 140 liter vørter i kokekjelen. For å få ned PH til 4.5 før tilsetting av lacto tenkte jeg å bruke laktose. Men hvor mye laktose må jeg bruke?
Tenkte å bruke magetabletter med lacto fra apoteket til å syrne. Er det mulig å bruke for mye slik at det vil sette usmak, eller vil syrningen bare gå mye fortere dersom man f.eks tilsetter dobbelt så mye som "nødvendig"? Det skal tilsettes rett i vørteren, uten starter. Har lest at noen har brukt 5-10 kapsler på 25 liter, er det så enkelt å gange opp?
Så dette her med PH. Vil den være lik i hele vørteren, eller må jeg røre rundt før jeg tar målingen?
Et siste spørsmål angående kokingen. I en BW er det en god del pils malt, må ikke dette kokes tilstrekkelig for å fjerne DMS, eller er ikke dette et tema på surøl?
Tenkte å bruke magetabletter med lacto fra apoteket til å syrne. Er det mulig å bruke for mye slik at det vil sette usmak, eller vil syrningen bare gå mye fortere dersom man f.eks tilsetter dobbelt så mye som "nødvendig"? Det skal tilsettes rett i vørteren, uten starter. Har lest at noen har brukt 5-10 kapsler på 25 liter, er det så enkelt å gange opp?
Så dette her med PH. Vil den være lik i hele vørteren, eller må jeg røre rundt før jeg tar målingen?
Et siste spørsmål angående kokingen. I en BW er det en god del pils malt, må ikke dette kokes tilstrekkelig for å fjerne DMS, eller er ikke dette et tema på surøl?
Sist redigert: