bunnfall på fat

vurderer å etterhvert skaffe fatanlegg.
Hvordan blir/gjør man det med bunnfall? blir bunnfallet liggende på bunnen av fatet eller lar man det stå kaldt på gjæringskar nr 2 for å bunnfelle før man tapper det over på fat ved kunstig karbonering?

Hvis man tapper til flaske med mottrykksfyller, kan det da lagres på flaske, eller er det bare for en kort tid?
 
Bunnfall vil du få både på fat og i gjæringskar. Ikke nødvendig å stikke om til nytt gjæringskar hvis du skal tvangskarbonere på fat. Du kan redusere bunnfall ved å cold-crashe når du har gjæret ferdig ølet ditt, det vil få både gjær og humlepartikler etc. til å bunnfelle bedre. Å sette fatet kaldt gjør at det som måtte være igjen av bunnfall legger seg fint i bunnen av fatet(litt tålmodighet må til her), da blir det bare første tapping som vil inneholde litt grums. Inntil du evt flytter fatet, og virvler opp bunfallet igjen.

Jeg mener du skal kunne lagre flasker med øl hvis du bruker mottrykksfyller.
 
Tilbake
Topp