De som har no prøvd så mykje: Pga nødvendige prioriteringar har eg hatt litt øl på 1,5 liters pet. Sette ei i frysen før eg demonterte bakhjulet på sykkelen til ØKH og tenkte eg skulle kunna nyta eit par velfortente glas etterpå. Ein time i frysen blei det, og helt passeleg kjellartemperert. Då eg opna forsiktig fekk eg eit glas av flaska. Men før eg fekk på korken igjen så kom botnfallet opp med imponerande fart. No har eg nytt det eine glaset, som var veldig godt.og så har eg lyst på eitt til, men US05en er ikkje så god på smak. Nokre av dei øla eg har hatt på store flasker har hatt denne eigenskapen, andre ikkje. Problemet er størst på halvannanliterar, halvliterar har mykje mindre av det. Ølet var forøvrig 90% PiMa, 6% brunmalt og litt kveitemalt, US 05 og Columbus på tre tilsetningar, 35-40 IBU, OG 1062 FG 1016, dvs. ganske fyldig og smaksrikt. Det har stått ein månad eller så på flasker. Finst det råd for slikt?