Jeg satt mitt andre all-grain brygg på lørdag. Det er er en porter som skulle humles ved 60 min og ved 0 min. Når vørten var kokt ferdig og jeg egentlig skulle hatt oppi aromahumlen ble jeg litt stressa og tenkte for mye på hvordan den nylagde spiralkjøleren min ville fungere at jeg glemte ha oppi humlen. I steden satt jeg i gang nedkjølingen med en gang. Jeg kom på humlen etter kanskje 3 min og hadde den oppi.
I utgangspunktet burde jeg vel hatt den oppi ved 0 min og så latt den "trekke" i 10 min før jeg begynte nedkjølingen, stemmer det?
Uansett blir det vel mindre smak og aroma på grunn av denne feilen min. Er det en ide å tørrhumle med litt av aromahumlen for å justere dette?
I utgangspunktet burde jeg vel hatt den oppi ved 0 min og så latt den "trekke" i 10 min før jeg begynte nedkjølingen, stemmer det?
Uansett blir det vel mindre smak og aroma på grunn av denne feilen min. Er det en ide å tørrhumle med litt av aromahumlen for å justere dette?