Patentelig og nøyaktig må jeg si!Lars skrev:alternativene (som jeg også tidvis bruker) er sukkerlake dosert med målesprøyte for hver flaske, eller å lage et blandefat..
jeg bruker fat, da har jeg sukkerlaken på fatet først, for da er jeg sikker på at sukkerlaken ikke synker til bunns i gjæringskaret og ikke blir med over i fatet.Jeg gidder som regel ikke å lage blandebøtte en gang; Jeg tømmer sukkerlaken direkte i gjæringskaret.
tomv skrev:har ingen garanti for at sukkerlaken løser seg opp jevnt i ølet da du bare heller i gjæringskaret.. kan jo heller ikke røre for mye :noway:
Erlendso skrev:Patentelig og nøyaktig må jeg si!Lars skrev:alternativene (som jeg også tidvis bruker) er sukkerlake dosert med målesprøyte for hver flaske, eller å lage et blandefat..
Jeg gidder som regel ikke å lage blandebøtte en gang; Jeg tømmer sukkerlaken direkte i gjæringskaret. Ser hvor mange liter det står ved hjelp av litermålet, måler opp riktig mengde sukker, og korrigerer ca. 1 liter pga. gjærkaka.